lagu yang disampaikan :)

Followers

Monday, 4 February 2013

setiap saat adalah kenangan :)

assalammualaikum dan selamat sejahtera para pembaca belog ;)
hari ini saya update belog lagi , dan tujuan saya buat post ini untuk share cerita saya sepanjang saya bernafas hari ini . harap kamu tidak bosan baca cerita saya ni . apa-apa pun terima kasih kerana view belog saya :)

ni hari saya bangun jam 5.35pm , awal betul kan saya bangun padahal van ambil saya jam 6 . haha !
saya bangun terus saya mandi , pakai baju sukan sekolah dengan penuh semangat , minum air satu gelas dan isap satu batang rokok .
setiap hari sarapan pagi saya itu saja , tiada lain . air sama rokok . nyaman di awal pagi indah .
isap rokok sambil tunggu van ~
jam menunjukkan 6.00am .
naik van terus saya sedia handphone saya sama earphone ah , gila-gila ni . semua orang dalam van pelajar yang darjah-darjah tu tengok kunun , sakai kan sebab dorang tidak boleh bawa handphone pg sekolah . hahaha . kasih playang sama dorang :D
dalam perjalanan pg sekolah tuh saya dengar lagu AVENGED'SEVENFOLD<3
jiwa metalcore saya membara balik ni , saya kasih tinggal jiwa metalcore saya dulu pun sebab orang yang saya sayang suruh jangan ikut-ikut budaya barat . tapi sekarang dia pun sedang berbahagia dan saya pun mulakan hidup saya macam dulu la . tiada halangan tiada yang larang itu ini , saya buat apa saja saya suka yang penting enjoy . tiada orang peduli , saya sakit pun sekarang saya tanggung sendiri . kalau dulu ada lagi orang larang itu ini , tidak suruh buat itu ini tapi sekarang tiada sudah tu orang :') haha ! sedih jujs kalau fikir balik apa yang dia pernah cakap sama saya tapi semua TINGGAL KENANGAN </3

jam 6.30am ~
sampai sekolah , macam biasa asal sampai sekolah mesti arah pertama saya saya pg adalah SURAU :)
stay kejap di sana terus kena panggil berhimpun di perimpunan sebelum masuk kelas .
time di perimpunan tu , ramai orang tegur telinga saya ni . hahaha . ada yang cakap 'chin kenapa telinga kau ada lubang , tidak sakit ka' banyak la kawan-kawan tegur pasal telinga saya :D ada yang geli ada yang bilang smart . macam-macam ada ni .
tapi gegar juga la saya time tu sebab dikeliling guru-guru , guru disiplin . yang paling saya takut kalau pengetua lagi yang nampak . confirm kena habis habisan .
tapi syukur selamat juga saya sampai di kelas , subjek pertama NILAM . dengan penuh semangat saya ni kasih keluar buku JIKALAU SYURGA DAN NERAKA TIADA tajuk tu buku . tu buku kakak saya punya ba tapi dia kasih tinggal di bilik saya jadi saya baca la . best cerita-cerita dia ni tentang agama lah . tapi cikgu tidak puas hati sebab setiap minggu buku itu saja saya bawah sampai dia gambar tu buku supaya minggu akan datang buku lain lagi saya bawah kunun . hahaha :D
selepas nilam terus sukan , woww ! pjk mari ~
main basketball , tapi sekejap saja saya main basketball sebab tiba-tiba ada manusia yang saya kurang senang ikut main jadi saya main badminton sama kawan lain . angin kuat pun tapi tetap juga bertahan main .
sudah siap sukan , masuk kelas . subjek BI lagi , cikgu ready sudah di kelas . saya pula duduk saja di tempat saya terus menguap . mengantuk , padahal baru saja siap sukan sudah mau tidur . tidak tau kenapa saya begitu , padahal kalau orang lain sudah bersukan terus tidak mengantuk kan tapi saya lain -.-
pelik tapi ada juga benarnya :D
kringggggggggggggggggggggg ~
rehat time , turun pg kantin beli tapau dan makan di kelas .
sudah habis rehat masa mathematics .
cikgu berabis mengajar di depan saya tidur , hahaha !
mungkin sebab saya lambat tidur semalam , on-call sama AUNTY PEYKA sama DYANA MONKEY . setiap malam mesti kami on-call . sama dorang la saya meluah dan keluar gila setiap malam sama dua sahabat terbaik saya ini .
menyebabkan saya mau tidur saja di kelas .
sampai keluar sudah air liur saya terus saya terbangun , nasib baik kena di baju . hahaha .
punya main kuyak saya nasib baik tiada kawan nampak .
bangun saja , masih lagi mathematics . terus buat latihan ni -.-
saya tidur pun saya tau juga apa yang cikgu ajar tapi ada blur sikit la , sampai berabis tanya kawan .
- masih mathematics tamat -
ekonomi asas mari ~
cikgu masuk kelas bawah rotan dan bawah borang salahlaku pelajar , ohno ! >.<
* cikgu : siapa yang tiada datang kelas tambahan minggu lalu berdiri *
saya * berdiri *
kena rotan terus , saya tidak datang kelas tambahan tu sebab saya stay sama kawan-kawan saya kan macam biasa , lagipun kalau saya masuk pun kena suruh buat latihan saja pun .
merah ba tangan :'(
hahaha ! dalam ni tahun 2013 itu la rasa rotan yang pertama saya rasa dari cikgu ekonomi asas .
sudah kena rotan dan isi borang , duduk dan buat nota .
sudah siap buat nota macam biasa kena bagi latihan (hafal) tajuk yang belajar pada masa itu .
masa masih ada tinggal 5 minit lagi terus tiada kelas sudah .
jadi cikgu pun cerita la pengalaman dia di sekolah dulu , dia mengajar guru kena bagi duit . sebab tu guru baru kan jadi pelajar yang ajar tu guru . hahaha .
sama kami cerita pasal baju kelas ekonomi asas yang cikgu tolong kami buat dan kami cuma bayar . sebab tahun 2013 tahun terakhir subjek ekonomi asas muncul tahun akan datang kena pupus sudah tu subjek jadi tahun kami la yang terakhir ambil subjek tu :D
nama di baju tu saya tulis 'chizaki chin' , nama facebook saya yang dari dulu saya guna tapi sekarang tu facebook kena ceroboh oleh manusia yang tiada otak . dari tu facebook la saya kenal ramai kawan di sana dan tempat saya meluah dan banyak gambar kenangan saya sama family dan kawan saya di facebook tu -.-
kelas ekonomi asas tamat ~
1 MURID 1 SUKAN , macam biasa saya sama kawan-kawan yang lain stay di belakang sekolah .
tapi ada juga saya main basketball sebab sukan yang pilih 1M1S saya basketball .
jadi orang timur kejap berjemur di bawah matahari yang panas berabis sebab main basketball terus tidak larat sudah stay balik sampai jam 2.30pm balik sekolah , baru pintu besar sekolah buka :)
ramai-ramai kami jalan pg pekan tuaran , sebab masing-masing tidak mau pulang awal kan jadi stay la cerita dia . beli rokok di kedai runcit pakistan di tuaran tu terus isi air sebab kehausan , cuaca sangat la panas . sudah isi air kami stay di MEDAN SELERA tuaran . kami saja pelajar smk badin di medan tu . kalau hari jumaat paling la ramai pelajar dari sekolah lain-lain stay di sana . tapi ni hari kami saja stay di sana . macam setiap hari kami stay di sana makan nasi ayam tapi ni hari kami tidak makan sebab tiada pokai . hahaha :D
kami pun minum saja , isap rokok , sama makan pisang goreng aka goreng pisang yang kena beli di pasar .
sudah stay panjang , verone , dyana sama aunty peyka balik dulu . paling awal jalan la dorang . terus ijan sama nordin dorang pg sekolah ada latihan sukan . tinggal saya , zue , aina sama lala saja . kami lagi tinggal , kami pun cerita pasal ambil lesen kereta , cerita pasal masa akan datang , macam mana la kami akan datang tidak lagi dapat stay sama dorang sama-sama macam sekarang . itu la setiap saat adalah kenangan , sedih juga la sebab ni tahun last sudah kami sekolah . jam 4 lebih la begitu terus kami pulang . lala jalan satu orang pg parking bas dia sebab dia balik tamparuli . saya , zue sama aina satu way , satu bas . sempat lagi kami beli keropok makan di bas . zue turun awal sebab rumah dia paling dekat , aina pula dekat saja rumah dia sama zue . jadi aina lagi turun dari van . tinggal saya sama orang lain saja dalam van tu sebab rumah saya yang paling jauh antara dorang . dalam perjalanan macam biasa dengar lagu AVENGED SEVENFOLD :D

AINA , ZUE , LALA , DYANA , IJAN , AUNTY PEYKA , VERONE , NORDIN .
kawan yang temani hari saya pada hari ini :)
 * setiap saat dengan dorang adalah kenangan *

sampai rumah kira-kira jam 5pm , mandi terus sempat lagi bergambar ah .
muka orang baru siap mandi . nampak hole di telinga saya ka ?
belum lagi cukup besar .
akan datang saya akan kasih besar .
hahaha ! -peminat setia avenged sevenfold-
sekarang jam menunjukkan 6.34pm . saya pun lapar sudah ni . hahahaha !
mau satu jam juga saya buat ni post apa tidak , tekan youtube segalanya lagi pun facebook , twitter dan segalanya saya tiada sudah tinggal blog ini saja saya on jadi ni jadi la harapan .
lapar ~
itu saja la untuk hari ini , semoga yang membaca ni tidak bosan ah :)
saya akan try update blog saya ni paling-paling pun satu minggu satu kali sebab banyak lagi kerja rumah yang mau kena buat ni -.-

thank you kerana membaca !

assalammualaikum dan selamat sejahtera para pembaca belog ni >.<


3 comments:

  1. Harapan dunia jugaaa laa :) nice one anak buah ku :')

    ReplyDelete
  2. itu semestinya aunty ku :') sama-sama kita move on kayy . jangan pandang belakang kalau boleh

    ReplyDelete
  3. HAHAHAHA ;D Yeap , kitaa mesti kasi tunjukk sama org-2 sekeliling yg kitaa nhe bahagiaaaaaaa tahap gaban sudah oke ;) Heeee ~ insyaALLAH :') life must go on ~

    ReplyDelete