lagu yang disampaikan :)

Followers

Tuesday, 11 December 2012

: Metalcǿrepǿlytan :


METALCOREPOLYTAN SIBLINGS :')

dulu memang selalu saya stay juga sama dorang dorang , pagan sama sama .
sampai saya tidak pulang rumah , biarlah mama bapa saya pukul saya sampai mati yang penting dapat stay sama dorang stay pagan satu hari sama dorang . susah senang sama sama .  yang saya tidak pernah lupa time stay tengah malam tu , balik balik ada polis . sini sana lari . seok berabis la , ini la pertama group yang saya join paling enjoy , tiada tekanan :) biar pun hujan ka apa ka , tetap juga berjuang stay di anjung . tapi sekarang saya jarang sudah stay sama dorang dan saya pun baru baru ni leave dari group tu sebab ada sebab tertentu . sayang betul pula saya sama ni group . lama juga saya bertahan dalam ni group . tapi tidak apa la . semua tinggal kenangan sudah sebab saya bukan sebahagian dari dorang lagi . selepas ni , jumpa dorang tegur tegur saja la apa pun tetap kawan juga ba biar pun bukan dalam tu group lagi . hope ni group berkembang sampai ke merata tempat :')

- xii'Chin de'metalcorepolytan-


Sunday, 9 December 2012

memang kita tiada jodoh :')

saya ditinggalkan seorang di rumah hari ini ,
semua orang rumah jalan sini sana ada yang pergi kerja ada yang
pergi sandakan dan saya ditinggalkan di rumah :)
1o december monday 2o12 forever alone at home sweet home -.-

jatuh cinta lagi dengan pacar saya yang dulu :')
memang banyak kenangan yang kita bina bersama kan , tapi semua hancur kerana tiada saling bertolak ansur dalam percintaan kita. dari dulu lagi kita selalu bergaduh, hal kecil jadi besar . dulu pernah kita couple tapi hancur juga pasal saya EGO . sekarang kita berpisah tidak tau la siapa yang harus dipersalahkan . semua sudah berlalu jadi tiada siapa yang boleh disalahkan sebab sekarang kita tiada apa apa hubungan sudah . saya masih ingat lagi pertama kali saya pegang tangan kau time kita tengok wayang kan ? 1st time kita tengok wayang sama sama , wayang BREAKING DAWN part 2 tu . 2nd kita tengok wayang , wayang LAGENDA BUDAK SETAN . selama ni kita cuma berkomunikasi di laman muka buku saja tapi tidak sangka kita berjumpa juga akhirnya , yang pertama kali saya nampak kau di ANJUNG tuh . time tu kau ada couple lagi . kita cuma berkawan biasa tapi kita pernah couple . ex la dinamakan kan :')
jauh beza perangai kau di laman muka buku dan apabila face to face sama kau . kau sangat sombong permulaan jumpa kau tu , mungkin time tu malu malu lagi kan ? hahaha ! selepas kenal kau beberapa hari selalu jumpa kau , woww . disitu la gila kau saya kelihatan . kau sangat friendly rupanya . kau seorang yang kuat marah dan kuat merajuk . itu dari pandangan saya la tidak tau pandangan orang macam mana .
baru baru ni kita couple . couple ? hmmm , tidak tau la couple atau tidak tu . sebab saya nampak kau langsung tidak serius sama saya . macam kawan pula kau anggap saya kan . saya cakap 'i love you' pun kau jawab 'ba' saja . lain ba rasa kena buat begitu . tidak tau la mau cakap macam mana . kita berpisah kunun sebab hari sabtu tu , saya balik balik call kau kau langsung tidak jawab jujs . kau bilang hp kau lowbat ? lowbat apa kunun , kalau lowbat kenapa boleh kena call ? terlampau seok ba sama kawan sampai tidak pandai sambut orang call . mungkin berjuta kali saya call oh kan . last last malas sudah saya call . saya langsung tidak peduli siapa yang call sms ka saya terus simpan hp saya di almari baju saya sebab sakit hati sangat . saya nampak lagi post2 kau di facebook sangat happy tapi langsung tidak pandai sambut orang call kan ? sakit hati ba . time saya demam demam begini lagi tiada mood terus ni . tengok hp , kau marah marah sms saya kan ? macam betul besar dosa saya sama kau oh . tidak apa la . anggap saja semua ni salah saya k . tiada guna sudah mau dicakap :''/

semoga kau dapat lelaki yang baik dari saya la k ,
ohyaa , baru pula saya nampak status kau yang kau fall in love sudah :')
punya main cepat cari penganti kan . hahaha ! :'D
hope kau berkekalan la sama dia k .
i LOVE you i Miss you </3
take care deana .

masih saya ingat kali terakhir kau sms saya macam ni :
SUDA AK CKP HP AK LOWBAT BH ! KAO NE PNDAR PAHAM BAHASA KA JGA ? TRUS AK DPT ON HP AK TEXT BH , BKN AK NDA TEXT KAO . THU KC BUDU KA THU AH ? AK YG MCM BUDU TGGU TGGU KAO TRUN KK TP KENA BUAT MCM ANGIN ! BGUS KN GAYA KAO ? KAO PIKIR DIRI KAO JA , JD AK KAO PIKIR ? KALAO KAO NDAMAO AK CKAP TRUS ! CKAP SMA AK TRUS ! JGN KC BUDU BUDU AK ! BTL BTL HILANG SABAR AK SMA KAO CHIN . BGUS AK SYG KAO TP NE AK DPAT ! KAO MAKAN LA EGO KAO THU ! SMPAN SMPAE KAO MATI ! BYE
Received :
11:46:06am
09-12-2012
From :
Deana Syg
Used SIM :
SIM 1

i miss you so much :')
Received :
11:07:38am
Today
From :
Deana Ex
Used SIM :
SIM 1


Wednesday, 21 November 2012

diam tapi di hati ada bunga :3

hai stalker (:
nampak title tu kan ? dalam diam di hati ada bunga yang berduri . HAHA!
bukan la berduri sangat , cuma berdaun saja ( merepek )

sekarang , saya mau meluah sama kamu pasal satu perempuan ni.
kami berkawan macam biasa dari laman muka buku ,
sekarang cari kawan cari musuh semua di laman muka buku ba kan ? haha (:
pertama kali kami berchat , dia yang intro dulu .
kalau tidak silap dia cakap yang dia pernah nampak saya di cp , saya ni seorang yang cute dia bilang.
saya pun balas , kenapa tidak tegur saja saya . dia balas , saya ni kan cute jadi dia malu mau tegur.
haha ! panjang la kami berchat , terus ada satu hari ni saya mau jalan pg kk ba mau tengok wayang kunun tapi time tu saya tiada kawan -,- jadi saya post la di laman muka buku yang saya mau turun kk , siapa yang mau join inbox ja saya (: terus dia pula yang inbox saya . haha !
dia pun minta number hp saya , saya bagi la . dia suruh saya text dia ja kalau smpai kk .
tapi saya kasitau dia saya tiada krdit time tu * 10 minit *
~ all day all night what the fuck ( ringtone mesej bunyi )
tiba tiba ada 10 ringgit orang reload saya -,- secara tiba tiba , saya pun tidak tau siapa yang reload saya time tuh.
* sudah masuk ? ( unknown name ) text saya .
rupa rupanya dia pula yang reload saya , hahahaha !
keseokan harinya .
turun kk , kami meet di cp .
saya sama kawan saya time tu terus dia just follow kami ja . haha !
kami p KBOX .
kami jalan jalan , p tengok wayang : teriak teriak dia jujs sebab tengok tu hantu .
silent hill kalau tdak silap nama wayang tu , haha ! kick :3
paling last kami p ANJUNG , shisha time . saya pinjam hp dia lagi bikin online time tu .
terus yang saya tidak boleh lupa yang dia ada minum time tu terus ketakutan dia sebab takut mulut dia bau balik rumah . haha ! berabis cari gula gula bikin kasih hilang bau arak . haha !
sudah malam begitu balik kami masing masing .
ini la pertama kali kami berjumpa dan bergitu mesranya kami . haha ! tapi dia pendiam dalam diam dia ada tutttttttttttttttttttttttttttttttttttttt .HAHA *joke :D

ohyah , ni hari kami ada chat . dia tanya saya saya ada gf atau tidak .
terus chat punya chat . saya bawa dia hangout lagi . terus bawa dia pagan check in kami sama kawan kawan ramai ramai . dia balas la , dia tiada bf kunun mau bersweet sweet . haha ! terus tiba tiba dia cakap dia ada minat satu lelaki ni dari dulu tapi malu dia mau cakap siapa ( hairan terus saya jujs tiba tiba dia cakap begitu )
rupa rupanya selama ni dia minat sama saya dan dia malu mau cakap sama saya -,-

last dia chat sama saya :
im so sory :) btw what i say td tuu that right . dari dlu ak minat kw but ak diam jaa . i know ak xda sesuai wit kw :) so just forget laa :) suwie .




Sunday, 11 November 2012

kenapa ada perpisahan :')

tarikh dan bulan yang nombornya sama 11/11/2012 sangat sedih bagi ku :')
kenapa saya jatuh cinta sama kau ? sampai saya tergila gilakan kau ?
kenapa tuhan kasih saya jumpa sama kau ? kenapa saya sakit hati pasal kau ?
# masih banyak pertanyaan yang masih tiada jawapannya .

akhirnya kau sudah berterus terang dengan saya , saya terima seadaanya kau biarpun kau tidak sempurna tapi saya mau kau hidup sama saya untuk selamanya tapi takdirnya mungkin kita tiada jodoh . itu pun mungkin la pasal memang kita tidak sepadan , status kau lebih tinggi dari saya . saya tiada apa apa tapi saya pun manusia biasa ada perasaan dan harga diri yang sangat berharga .

banyak kenangan indah kita bersama kan , tolong jangan lupakan kenangan itu k .
kenangan itu boleh disimpan sampai nafas kita terhenti , dan jangan lupa nama ku . nama kau tetap ada di hati saya biar pun apa yang terjadi biar pun ada yang memilik hati ini , nama kau tidak akan terpadam kerana kau sungguh berharga bagiku syg , saya kurung kau di hatiku ini dan kunci kurungan itu telah kau curi dan kau buang pergi ke laut . kau tetap ada di hatiku yakin saja syg :')

rasa sakit hati ini biar la saya yang rasa sendiri saya tidak mau kau tau yang saya sedang sakit hati , biarpun kau buat apa sama saya , perasaan cinta saya sama kau sangat kuat sehingga saya sanggup mati pasal kau syg . kau sakit kan hati ini tidak saya peduli pasal saya tau suatu hari ini kau akan rasa macam mana rasa sakit hati yang sangat , karma kan ada . jangan risau . saya suka dengan gaya kau yang suka kasih sakit hati tambah kau kasih sakit tambah saya syg sama kau.

tiada yang boleh ganti tempat kau di hati saya , cuma kau saja yang saya ingat di mana saja saya pergi . saya cuba lupakan kau . apa pun cara yang saya buat untuk lupakan kau mesti banyak halangan . rasa rindu saya terhadap kau susah mau pupus . asalkan saya rindu sama kau mesti saya ambil baju kau saya cium cium , macam orang isap gam . saya sepeti orang yang tiada otak kalau saya cuba lupakan kau . saya cuma boleh berdiam diri dan teruskan hidup walaupun tidak bersama kau .

sekarang saya rasa saya sangat bersendirian tanpa kau , kau sibuk dengan perkara yang kau buat . kau sibuk sampai masa kita dua tiada , tiada apa . saya faham dengan situasi kau sekarang sedang mengejar apa yang impikan selama ni kan syg ? jangan putus asa . saya doakan kau supaya kau berjaya dan apa yang kau impikan akan tercapai biar pun kita tidak bersama .

kalau saya pergi awal dari kau , tolong jangan menangis ok . saya tidak mau orang yang saya syg menangis sedih pasal saya . saya tidak mau . saya tidak mau kau mengalirkan air mata . saya mau kau buat macam biasa saja pasal saya pergi saya tunggu kau di alam sana . saya harap dapat bertemu kau di alam sana .
jangan sedih k syg .

memang saya kuat memaki , memang saya kuat jealous . saya jealous sebab saya syg sama kau lebih dari saya syg dengan diri saya sendiri. saya kasih kecewa kau ? itu bukan niat ku yang sebenar . saya cuma kau ambil perhatian sama saya . saya kan manusia biasa mesti kau pun tekanan dengan perangai saya kan . tidak apa la syg .

saya sendirian sekarang ni , saya harap kau datang :')

apa pun , saya tetap sayang dan merindui kau biarpun saya sakit hati sama kau :')
jaga diri baik baik syg , jangan lupa kenangan dan nama saya o(╯□╰)o

# CAPITAL A 

Thursday, 8 November 2012

sakit hati yang ku rasa :')

kenapa harus ada setiap pertemuan ada perpisahan ?
memang kalau sudah sayang apa pun boleh terjadi kan , saya buat post ni sebab saya sakit hati sama satu perempuan yang saya sayang , kenapa saya pula yang rasa sakit hati itu ? kenapa bukan dia :'(

kita berkenalan di facebook ,
ini la bukti dia , kita 1st kenal saya duluan chat sama kau (':
memang lama sudah kita macam kenal , kau selalu like status saya saya pun like status kau .
sorry la k , kalau saya screen capture kita berchat tanpa kebenaran kau ,
terus time tu saya nampak banyak orang berelay biar pun fake , jadi saya try mau buat relay sama kau .
terus kau pun on saja kan ? kau cakap apa barang fake real la kau reply chat saya (:
october 29 ? masih ingat ? itu la tarikh kita couple dan kita berpisah tarik november 8 -,-
baru beberapa hari saja kita couple ba , tidak apa la . mungkin saya tidak dapat bagi kau kebahagian .
saya harap selepas ni kau jangan lagi muncul di hidup saya lagi sebab saya tidak mau sakit hati , asalkan saya nampak kau di facebook or nama kau di facebook mesti saya sakit hati sebab hal kecil kau sudah berabis sampai kita break , tidak apa :') memang kita tiada jodoh .
last saya post pasal kau di facebook :

memang last sudah saya post or cakap pasal kau di facebook , saya tidak akan sebut or apa apa yang berkaitan dengan kau lagi . cukup la saya sakit hati pasal kau . kau saya tengok macam tiada apa apa saja yang berlaku sama kau , kau lebih gembira kan kita begini so THANK YOU saja la ah :')

saya baru baca kau inbox saya ni , saya harap ini terakhir kau inbox saya (':
itu saja la , ok . thank you sebab kau pernah cinta saya dan kau layan saya selamani (':
harap kau dapat cari lelaki yang lebih baik dan boleh bahagiakan kau , thank you again . good bye ex !

; JACKIE CHAN </3 haha ;'D

kehilanganmu berat bagi ku (':

kehilangan seseorang yang sangat kita sayang memang susah kan :') apa lagi orang itu pernah jadi milik kita dan pergi dari hidup kita tanpa disedari , kali pertama saya mengenali diri kau , kau balik balik senyum sama saya . dari dulu memang kita kenal saya pernah mau jadi kau jadi kekasih saya tapi banyak halangan , kita kenal dari tahun lalu lagi kan ? time kau tingkatan satu dan saya tingkatan tiga , memang adik saya kenal kau dari yang kamu darjah enam kamu main bola jaring sama sama , adik saya captain dari sk laya laya dan kau sk tambalangan terus kamu bergabung p ranau kalau tidak silap , di situ juga saya mengenali diri kau adik saya cerita sama saya sedikit demi sedikit . dan , tahun ini la 2012 saya mula rapat sama kau itu pun dari facebook , facebook lah yang memberi peluang kita untuk berkenalan sehingga kita rapat . time tu kau ada bf jadi saya tidak mau kacau hubungan kamu tapi saya berharap suatu hari nanti kau akan jadi milik saya , akhirnya kau pun jadi milik saya . masih ingat time kita couple tu ? hiking kan ? saya bulan sabit ikut hiking , tidak sangka pula kau pengakap join satu kali sama itu hiking , saya nampak kau dalam bas , saya pun tegur kau kau senyum dengan begitu manis sekali :') hiking : kau pun balik balik tengok belakang kan ? saya perasan tu time kami di belakang kau di depan sama bestfriend kau , saya di belakang sama bestfriend saya kami satu kumpulan bulan sabit di belakang , kau pun nampak yang saya smoking :'3 saya bad saya time tu , berani berani smoking time hiking. kita pun semua berkumpulan di satu dewan , untuk berehat dan makan -_- disitu la mula cinta disampai sampai oleh kawan kawan kita , kawan kau cakap yang sekarang kau single and sudah putus sama bf kau so kau mau sama saya , saya pun memang dari dulu mau kau jadi milik saya jadi saya pun terima kau seadanya kerana saya tidak mau sia sia kan sekian lama kita berkenal dan saya berharap kau jadi milik saya akhirnya kau pun jadi milik saya juga :') sudah habis makan , otw mau balik pg tuaran . jalan kaki ~ di situ juga saya tidak boleh lupa kenangan kita berdua , saya pegang tangan kau dan memang susah saya mau kasih lepas tangan kau time tu , kau sudah jadi milik saya . saya kasih lepas pun itu disebabkan cikgu tidak suruh kita berdua berdekat terlampau :') di dalam bas , saya pegang tangan kau sampai tangan saya berpeluh , kau tolong lap . memang tangan saya kuat berpeluh :'3 sudah sampai sekolah , di situ la perpisahan kita , kau jalan bersendirian pg tuaran terus saya pun pg bangunan bulan sabit . memang susah saya mau kasih tinggal kau time tuh , saya takut kau pergi dan tidak kembali lagi , ternyata sekarang kau pun pergi dan tidak kembali lagi :'( kita jumpa di sekolah , ohyaa ! saya masih simpan lagi baju yang kau bagi sama saya tuh , asalkan saya rindu sama kau mesti saya tengok baju tu kadang kadang datang rindu gila saya sama kau saya pakai di rumah padahal kalau saya di rumah saya tidak pakai baju :'3 baju ni kan yang kau bagi saya time di sekolah tuh :'3 masih saya simpan sampai sekarang walaupun kita tidak bersama lagi . kau punya pun ada ni baju kau punya baju begini juga tapi warna purple yang kau bagi saya ni warna putih . tidak kesampaian untuk melihat kita dua pakai ni baju jalan sama sama :'( kerana kesibukan saya kerana ego nya saya kerana saya tidak pandai jaga kau akhirnya kita berpisah . kau pun putuskan saya dan memberitahu saya di facebook bahawa kau bawa saya brek :'( time saya mabuk ba tu kau chat sama saya , jadi saya tidak sedar apa yang saya balas sama kau jadi kau pun fikir lain lain barangkali . ohnooo ! semua tu tinggal kenangan , semoga kau bahagia dengan kekasih mu yang akan datang , start mula dari sekarang lah , saya berhenti berharap :') saya tahu bahawa siapa diri saya yang tidak boleh memberi kebahagian sama kau . nama mu masih dalam hati ini : Nur Aqilah Aliah M.Z aka Lala ♥

Tuesday, 7 August 2012

◢ 7 ◢ 8 ◣12 ◣

hai stalker stalker sekalian  , macam biasa muhammad fahdil chin tsen nyen boring dan tangan ini gatal mau menaip tapi lemah badan pula . haha . ada sedikit gam di hidung . kick :)
mulakan cerita dari yang awal pagi time subuh ok ? sedia sudah kamu baca ? kalau boring out terus ah .

tadi time subuh hmmm , jam 4am begitu kena kasih bangun sudah . nasib baik ada juga orang kasih bangun kalau nda tidak tau jadi apa sudah sama saya . nama puasa tapi kalau tiada sahur nda tahan . ada kick sikit .
sudah bangun begitu jam 4am on call kan dngan alarm clock tersayang ♥ , haha . saya cakap saja ' yaa saya bangun laa ni berjalan sudah ni ' padahal masih lagi di tilam dengan bantal kesayangan sama selimut kesayangan ini selimut sama bantal pun macam nda suruh saya kasih tinggal dorang macam menarik pula dorang sampai malas saya mau bangun . haha . saya pun tidur saja padahal sudah terbangun jam 4am tuh tapi tidur balik -_- haha ! sudah begitu , saya bangun jam 4.14am saya masih ingat lagi tuh sebab saya bangun ja terus tengok jam hp sebab mau tengok sudah azan subuh atau tidak . 14 minit jaa saya tidur -_- hahaha ! memang kick oh . sudah bangun begitu berharap betul ada orang sms suruh bangun ka apa ka pasal selalunya ada yang sms . haha ! (mau juga ba) tapi tiada orang sms ni . sunyi jaa hp saya :( saya pun nda peduli saya terun bawah pg dapur cari makanan bikin sahur :D saya pun makan ayam kari dengan nasi putih yang dimasak oleh sii mummy yang tersayang tercinta dan terindah   :D
sudah siap makan , terus masuk bilik on laptop sambil ini laptop sedang process on saya pun pg mandi dengan hati yang senang . mandi mandi . oh noo ! punya main sejuk macam di peti sejuk oh . sejuk berabis pula . sampai saya selesma oh balik balik bersin sejuk betul . sudah siap mandi masih dengan tuala tuala lagi online kejapp jaa saya online terus saya ulangkaji pasal ni hari hari pertama exam . saya ulangkaji kunun padahal saya susun barang buku buku saya yang semak bertaburan sini sana ada juga lah saya baca buku :)
terus time saya bersusun barang buku buku and baca baca buku saya kasih on saja ni laptop sebab saya mau dengar lagu saya dengar lagu punya lagu biasa lagu yang ada di blog yang baru saya buat ini dia
---> http://chinphotographysot.blogspot.com/ baru jaa saya buat ni saya mau share gambar gambar yang saya snap sendiri bah hasil sendiri biar pun bida tapi saya berpuas hati hasil titik peluh sendiri tapi ni blog belum kena isi apa apa . nanti nanti jaa laa tuh kalau ada masa lebih :)
sudah susun barang buku buku , jam 5.59am . arggghhhh ! berabis sii mummy cakap suruh saya pakai baju laa nanti saya kena tinggal van laa apa laa . saya sempat lagi online post sesuatu di groub
'chizaki member's (facebook) ' kickkk . saya nampak sudah jam begitu saya pun berabis pakai baju sekolah kelang kabut joohh . sebelum tuh saya tengok hp saya lagi . berharap sangat ada someone sms saya . tapi tiada so saya pun kecewa juga laa . saya pun nda bawah hp sebab saya takut nanti saya sakit hati lagipun hari ni hari pertama exam . saya kasih tinggal hp saya di rumah biar dia forever alone kejap di rumah :)

---- masuk dalam van sekolah jam 6.05am ----
sebelum masuk dalam van mau pg sekolah sempat lagi saya tengok jam putih kesayangan .

---- di dalam van -----
saya berabis berusaha kasih longgar rantai kesayangan saya sebab dia buat masalah . saya kasih panjang dia bah tuh sebab mau pg sekolah kan mau buka takut kena rampas rantai kesayangan pula ni *(merepek)* haha . tapi saya ter'over kasih panjang sampai nda boleh kasih kecil ni . saya berabis guna kuku saya yang pindik ni . tapi saya mau juga kasih bagus ni rantai sebab saya sayang betul sama ni rantai . kikikikikikiki =p
akhirnya mau sampai sekolah sudah baru bagus ni rantai . bersyukur betul saya oh .
NEVER GIVE UP ! 
> wkwkwkwkwkwkwkwkw <

---- turun ja dari van mau masuk sekolah ----
cikgu hanafi daddy kepada fyqa norhan berada di luar sekolah , saya pun masuk dengan steadynya tapi saya dengar tuh cikgu cakap ' macam baru bangun saja kau ' hahahaha :D saya pun senyum jaa . muka 10sen baa 
haha kick . masuk jaa di sekolah terus pg surau smk badin stay di sana sama kawan . time duduk di luar surau tuh saya nampak kawan kawan saya kasih keluar buku membaca dorang saya pun nasib baik ada bawah buku , saya join dorang la buka buku baca sikit sikit ~

---- perimpunan time ----
saya malas kalau time perimpunan rasmi hari selasa pula ni hari saya berada barisan paling depan macam duyung saja saya di depan cikgu cikgu terus cikgu duduk kami berdiri . lain baa . kena tengok2 lagi . hahahaha :D saya pun bawah kawan saya ' pelan pelan kita jalan ' menuju ke medan perimpunan ' supaya kita nda di depan biar dorang dulu masuk ' saya cakap sama kawan saya . hahaha . manas baa . saya suka berdiri di belakang sejuk lagi , sudah berdiri di medan perimpunan tuh saya pun lemah kan badan saya awal pagi adakah boleh boleh saya tertutup mata tidur kejap . nasib baik nda berapa ketara yang saya tidur . tidur macam setengah jaa baa begitu . mengantuk kan awal pagi . haha :D

---- sudah habis perimpunan , masuk kelass ----
masuk jaa di kelas terus susun meja , pasal exam kan . susun meja saya paling hujung dekat tingkap yang boleh nampak jalan raya . kadang kadang kalau saya nampak saja kereta warna putih terus saya teringat kakak saya sama ada satu orang ni saya teringat . kick oh ! hahaha :D
sudah susun meja terus saya ampai , ampai punya ampai saya tertidur zzzzzz ~
pasal lama lagi baa exam tuh mula jadi saya ampai ampai sambil baca buku tapi saya tertidur pula . yang saya terbangun pun kawan yang kasih bangun . asalkan saya tidur di kelas mesti barang kawan kawan saya kacau saya punya nda pernah aman hidup saya kalau tidur di kelas . hahahaha . kick gam sedikit ~

--- EXAM ---
paper pertama BM , waaaaa ! time kena bagi kertas soalan tuh masih lagi saya ayam ayam sebab baru bangun kan , saya buka jaa mata satu jaa kertas terus satu ja bahagian . bahagian A sajaa . bingung kejap saya ni . terus saya tengok kawan di sebelah dorang punya kertas pun begitu juga saya pun buat saja sambil ayam ayam mau tidur gitu . buat kejap terus tidur buat kejap tidur terus kena suruh cuci muka oleh cikgu saya pun cuci muka di tandas guru jaa malas pg jauh jauh , kalau bukan itu tengok pemandangan di luar di sana jalan raya saya tengok . nda tau ada apa di jalan raya tuh mungkin sebab dulu pernah saya belajar bawah kereta and limpas sana terus saya rindu someone kalau saya tengok di jalan raya tuh :3
hahaha , sudah siap paper BM ! jyeahhh , tidak lama begitu paper PI datang . buat punya buat tertidur terus cikgu kasih bangun suruh pg cuci muka . saya pun cuci muka . segarr .( 2 kali pg cuci muka ni hari cikgu yang menjaga BM and cikgu yang menjaga PI suruh pg cuci muka ) ok . tamat paper PI . paper terakhir untuk ni hari exam MATHEMATICS . paling kick ni subjek apa lagi kena ustat yang sporting berabis menjaga dia cakap ' boleh meniru tapi jangan bising ' terus kalau dia nampak orang meniru dia nda suruh sebab dia cakap bukan dia pandai betul kalau mau tanya tanya ustat . haha . memang sporting laa :)
time paper mathematics jaa saya nda tidur ohh , apa tidak berabis barang kawan kawan pas pas jawapan . nda kau kick begitu .

--- balik sudah ---
keluar ja dari sekolah , terus memang saya nampak sii dia di tangga atas tapi saya buat tidak tau saja saya mau tengok sama ada dia tegur saya atau tidak , sudah saya turun tangga saya dengar macam ada sii dia panggil saya -_- oh nooo ! bida habiss .

--- keluar dari sekolah ---
forever alone saya satu orang nasib baik ada kawan yg kasih teman :)
singgah kejap di Bangunan a.k.a Banglo Bulan Sabit ambil jadual for hari raya punya di hospital .
sudah ambil jadual , terus pg tuaran sampai jaa di tuaran dengan muka kepenatan terus masuk van menambang balik rumah . FOREVER ALONE saya ni hari >___<

setiap masa mesti ada saja saya pikir , terutama saya pikir ♥ DIa's :'(
rindu betul saya sama ♥ DIa's ~

--- van bergerak ---
saya tertidur di van tuh biar laa barang orang orang di van tuh tengok saya tidur apa saya peduli sudah penat habis sudah , nda kesah apa yang berlaku ni yang penting saya penat saya mau tidur . hahahaha :D
tidur punya tidur mau sampai Perumahan Laya Laya terus terbangun , time saya bangun saya cari hp mau sms orang yang saya mau sampai rumah sudah tp malangnya saya nda bawah hp pula ni hari o.o
sampai jaa terus sy turun di kedai , saya jalan kaki lagi balik rumah penat betul ohh . HAUS jooo >.<
cepat cepat saya balik rumah , sudah sampai rumah terus saya nampak hp saya ampai ampai saya mau p tengok tuh hp tapi kalau tiada apa apa sms kaa kecewa oh terus jadi saya pg pg tukar baju dulu terus saya bawah laptop naik tilam and bawah hp .

saya sedia sudah pasang lagu yang jiwang jiwang sambil ready mau tengok apa yang terkandung di dalam hp . saya nampak ada ( 8 new message ) saya pun mula sudah gembira . berabis mau tengok siapa yang sms tengok tengok DIa's yang sms . sedih saya terus jooo sudah laa saya rindu DIa's . dalam msj tuh dia bagi saya semangat sebab ni hari 1st day exam . sedih betul saya jooh terus termenangis saya baca msj msj yang dia sent tuh , betul2 sedih laa seba nda pernah lagi orang yang doakan saya berjaya dan mau tengok saya berjaya sampai begitu sekali .ayat dia baa :'( kickkk habisss . saya pun menangis . saya tengok muka saya di cermin punya main bida muka saya menangis :'(
apa boleh buat sedih betul saya :'(
sudah menangis gitu , saya pun online , sms , chat .......
terus sampai laa sekarang masih lagi saya online , sms , chat ...
jam 3.21pm sudah ni :)
ok laa , sampai penhujung cerita sudah ni . 

TAMAT !

thank you kerana sudi membaca ok , kalau sudah baca tuh jangan bawah keluar ni cerita ah cukup di sini saja kamu tau jangan kasih tau orang lain or pandai pandai mau cerita sama orang pasal saya punya blog la apa la . btw SELAMAT BERPUASA ! BYEEE ^___^

Monday, 30 July 2012

tomorrow is tuesday ♥

hello hello pembaca blog yang berjaya , haha . berjaya laa sangat ah . gatal tangan mau menaip time petang petang begini -4:32pm- sebenarnya saya mau menaip berabis nnt malam mau cerita pasal ini hari kunun activity apa yang saya buat tapi takut terlampau penat jadi saya taip la dengan penuh semangat sekarang
lagi pun bukan ada buat apa apa juga , sunyi saja di tempat kami kalau masa macam begini semua tidur kali
ok , ini kali saya mau buat satu peraturan kunun , peraturan la sangat -_- 
* kalau sudah baca ini post tolong jangan cakap balik and buat macam tidak tau saja kalau jumpa saya pun diam diam saja , buat macam kamu tiada pernah baca kunun , ok ? *
malas bah saya , sudah saya share cerita saya di sini terus tiba tiba ada orang cakap cakap , biar lah hal saya bah . saya cuma share cerita saya and kamu baca saja . jangan mau BIBIRAN's a.k.a CELUPAR's tuh mulut cakap cakap sama orang and pasal post post saya kamu tau keburukan saya jadi kamu anggap saya terlebih jahat .

mula ~

semalam awal betul saya tidur mungkin jam 9++pm laa begitu saya tidur awal pasal saya sedih betul banyak betul saya fikir semalam pasal keluarga pasal kawan pasal dia pasal itu ini >_< arrghhh bingung habis laa .
tapi saya sudah buang semua perasaan sedih tuh , saya lalu biar laa berlalu saya tidak mau ingat balik lagi kalau ingat balik bikin sakit hati joo kan :)
terus tidur awal mau bangun awal kunun , tapi alarm clock lupa on . hp pun ada sot sot alarm clock dia sudah kena kasih on tapi sampai bisuk bisuk tidak pandai berbunyi . sudah saya tidur kunun trus saya tidak bangun pasal tiada alarm clock kan , kalau ada alarm clock mungkin boleh lagi saya bangun awal jam 4 begitu selepas abang angkat saya call suruh bangun . tapi tadi pagi nasib baik itu lah ABANG RASDI penyelamat dunia call saya suruh bangun pg mandi kunun padahal belum lagi orang sahur -_- HAHA ! jam 4.20am kalau nda silap dia call saya tuh , saya bangun jaa terus pg dapur , kelang kabut sudah kan apa apa pun saya tidak peduli takut betul azan subuh , terus masak maggi makan maggi jaa time sahur saya tidak ingat sudah mau makan nasi kaa makan apa ka saya cuma ingat makan maggi jadi saya pun makan maggi laa . semangat ohh . MEE SEDAP :D HAHA ! makan pun berapa minit jaa , sekejap saja saya makan . sudah makan . saya naik atas bilik saya on laptop sambil cepat cepat mau isap rokok , mencari lagi mancis . mancis pun hilang . aiyaaaa . betul2 awal pagi banyak masalah berlaku . wkwkwkw . sudah itu saya cepat cepat laa isap sigup sambil online kunun . haha ! azan berbunyii . terus saya cepat cepat pg mandi nda tau kenapa tba tba pergerakan saya time tuh laju betul macam dia tidak mau stop saja apa tidak bangun jaa dari tdur terus semangat . hahaha . sudah siap mandi . online balik . online punya online . saya tertidur . nda tau jam berapa sudah tuh . saya bangun jaa jam 5.57am sudah . OMG ! kelang kabut lagi saya pasal van yang saya ikut tuh jam 6am dia jalan sudah . saya cepat2 pakai baju sekolah trus saya berabis jalan kaki pg tengok ada ka tuh van menunggu -_- damn ! tiada sudah tuh van saya tengok jam 6.05am . saya berfikir cuba saya testing jalan itu jalan rahsia kunun tebus pg perumahan baru pasal ada budak yang ikut tuh van juga tinggal saya saya pun berabis again , lari lari :O ngam ngam saya sampai dia baru mau ambil tuh budak . haaaaaaaaaaa ! legaa hati saya , yang bikin panas lagi ni sudah saya tunggu di simpang time tuh van mau ambil budak ba tuh . saya berdiri la . jalan jaa tuh van tidak nmpk saya . arghhhhh >.< bongok much . nasib baik terus saya jalan pg tengah jalan raya tuh kalau tidak sia sia saya berlari p sana kalau sama juga tidak kena bawah :D
sandii ohh , memang awal pagi banyak soi sama saya ni . HAHA ! damn much ~
sudah saya naik van tuh , saya nmpk barang budak yang non-muslim tu kasih keluar barang makanan barang minuman sharing sharing kunun dorang , saya duduk paling belakang kan macam VIP di belakang kerusi van tuh tiada orang yang duduk saya jaa satu orang di paling belakang punya kerusi sanggup dorang bersempit sempit di depan dorang tidak mau duduk di belakang jadi saya ja satu orang di belakang kadang kadang saya tidur di van tuh luas kan saya ja satu orang VIP saya simpan barang buku buku saya di sebelah sini sana . HAHA ! tembirang much oh ~

sampai sekolah !
time masuk pg pagar sekolah tuh pun sudah kena sound oleh cikgu disiplin pasal saya tiada pakai tali leher , haha . sudah begitu sambil jalan sambil pakai tali leher terus stay di surau tunggu perimpunan . di situ laa setiap awal pagi saya pg sekolah mesti saya pg surau dulu baru pg perimpunan .
perimpunan ~

masuk kelas , omg ! nilam masa pertama , cikgu yang saya tidak berapa suka masuk kelas pasal apa saya tidak suka pasal dia juga , tuh hari dia bagi file untuk simpan barang kertaskertas latihan yg dia bagi terus file yang kena bagi sama saya hilang jadi saya pun cakap ' saya lupa bawa ' tuh cikgu cakap ' suruh mama kau semak tuh kertas di rumah ' saya pun jawab laa ' baa ok baa ! ' punya main sakit hati saya dia bawah mama mama -_- kalau marah pun jangan bawah mama baa , macam laa dia cikgu dia boleh buat apa saja dia suka baa . terus ada lagi satu hari ni dia kasih balik semua file file tuh , dia periksa kunun semua nasib baik saya ada beli baru , terus semua orang di kelas dia rotan pasal latihan tidak siap la apa la tapi memang semua la kena rotan terus nama saya kena panggil ' CHIN ' saya pun semangat sudah ni mau kena rotan dia manas manas kan takkan kita pun mau manas biar laa dia sana . terus dia cakap ' ini lagi satu bikin sakit hati cikgu saja lukis sini sana ' saya pun dia saja , dia macam suruh saya duduk ' jadi saya balik la tempat saya tanpa kena rotan . dia pun cakap kuat kuat kasih satu kelas dengar ' yang cikgu rotan tuh kamu ok laa pasal masih lagi cikgu mau mengajar kamu tapi yang cikgu tiada rotan tuh cikgu tidak mau didik lagi tuh orang betulbetul cikgu sakit hati ' waaaaaaaaa ! terus saya terasa pasal saya ja satu orang tiada kena pukul ;'( dari situ laa saya betulbetul benci sama tuh cikgu , pasal dia cakap dia tidak mau didik saya sudah . dari hari tuh la saya langsung tdk tengok muka dia . dia sakit hati saya lagi sakit hati sebab dia cakap begitu :(
arghhhhhh ! >__< ok , cukup la cerita pasal tuh cikgu , sampai hari ini saya tidak tengok muka dia banyak dia cakap itu ini laa yang ada kes yang bermasalah tahun depan bukan kelas dia lagi laa . pasal dia guru kelas kami juga mengajar kami juga tapi dia buat saya begini dia cakap dia tidak mau didik saya ok baa . saya tidak mati kalau tiada cikgu macam dia -_-
----- sambung ----
sudah habis masa nilam , terus cikgu mathematics masuk cikgu talip . sudah habis masa cikgu talip masa sains wtf ! subject yg saya benci cikgu yang baru jaa saya cerita tuh guru kelas tuh ajar sains mula sudah saya jadi pendiam kalau masa dia , saya ikut ja kawan saya saya tidak tengok dia dia pun nda peduli saya . ok baa :')
sudah masa dia habis , masa sastera sudah habis masa sastera . rehat . terus masa BI time bi tiada cikgu jadi ada cikgu ganti tapi suruh kami buat homework kami masing2 tapi saya , buyui sama ikmal cerita berabis si bestfriend itu tidur mati si syafik . tdur betul dia tau . hahaha ! dari masa sastera lagi dia tdur sampai cikgu marah dia tapi dia macam tidak peduli ja tidur juga , saya balik2 kacau dia kalau dia tdur haha . dulu saya kuat tidur dalam kelas tapi kebelakanga  ini saya ada tdur tapi sekejap saja yang awal pagi masa pertama kedua ketiga begitu di situ saya tidur mengantuk kan awal pagi :)
yang time tiada cikgu tuh , kami cerita punya cerita sakit betul perut saya ni macam kena injak injak baa kena picit picit berabis ni . ohh noo ! GASTRIK >.< nda tau kenapa boleh tiba tiba gastrik . sabar jaa . saya tidak tahan saya tanya kawan saya di mana ada jual makanan atau minuman kaa ? saya puasa setengah hari saja ni hari kunun pasal sakit kunun perut saya ni -_- kawan saya bilang di tandas lelaki ada tuh aunty jual barang makanan ringan di luar tandas tuh , saya sama kawan saya pun keluar dari kelas pg tandas . saya belik satu APOLLO sama KACANG . sandiii ohh . kawan saya berabis menyanyi ' london chocoroll ' pasal tuh apollo kan . hahaha . kick . sudah begitu dorang kawan bilang tunggu azan zohor la baru saya buka puasa pasal setengah hari kan . tngu punya tungu sempat lagi saya pg koperasi beli air . cikgu di koperasi pun nasib baik ok apa tidak nama saya ' CHIN ' hahaha . tuh cikgu yang menjaga di koperasi bilang ' pastikan ini untuk kau ah chin bukan untuk kawan kau ' haha . saya pun cakap ok :)
masuk kelas , tunguu azan zohor . sudah azan zohor saya pun makan and minum air kawan kawan di kelas pun tengok jaa . haahahaha . SORRY MUCH KAMUU :D
sudah makan and minum terus pulang sekolah , pulang ja dari sekolah saya jalan kaki pg tuaran selalunya ada si bestfriend bawah motor hantar saya balik rumah tapi motor dia sakit tidak dapat start .
sampai pekan tuaran : p reload si bestfriend dia kirim .
trus naik van balik rumah , dalam perjalanan balik rumah tuh semua yang menambang tuh semua lelaki and semua dari pelajar smk badin tuaran . haha :D kick . kenal kenal juga baa dorang kan terus satu kawan ni tanya mcam mana kau sama si ' deana ' ??? saya pun blur kejapp . saya cakap jaa ' sudah kami break ada sudah bf dia di fb tu , selalu call dia tengah malam saya nmpk status dia ' si kawan pun ' ohh , biar la ba tuh chin , jadi sii kucceng(adhela) ? ' sii ex gf lagi dia sebut ' lama sudah kami break ' hahahaha :D kick !
duduk punya duduk dalam van sampai juga di PERUMAHAN LAYA LAYA TUARAN :)
saya pun suruh turun di kedai saja , malas saya suruh tuh pakcik masuk dalam dalam p rumah saya bagus lagi saya jalan kaki , tapi panas time tuh . saya singgah kedai beli ais cream :D HAHA ! sambil jalan kaki balik rumah sambil makan ais cream , seookkkk niii :D hahaha ~
jalan punya jalan kaki sampai juga di rumah . jam 1.52pm saya sampai rumah saya tengok jam lagi kalau sampai jaa rumah , pasal mau balik balik tengok jam jam yg saya pakai jam yg saya sayang warna putih :)
sampai ja rumah nmpk terbuka sudah pintu rumah sii mummy lupa tutup pintu tertidur si mummy di ruang tamu tuh TV yang tengok si mummy buka si mummy yang tengok TV :)
buka kasut , terus pg dapur minum air kehausan . sudah minum air naik atas pg bilik nmpk adik ampai ampai tidur di kantil saya and laptop ber ' on dengan game game si adik . sabar jaa laa . nmpk ber' on laptop kan jadi saya pun tba tba minta puji bergambar pasal hp punya memory card rosak jadi tidak dapat bergambar di hp di laptop saya laa kunun . hahaha :D
ini muka saya yang minta puji penat penat baru balik dari sekolah pun sempat lagi bergambar . haha :D time ni saya lemah lagi badan saya . bertrip yang time saya semangat yang saya mau bertrip jadi korea kunun kasih butang tuh baju sambil habis , waaaa KOREA laa sangat . di situ laa saya semangat . menguluk orang kan di sekolah . ada yang trip korea . hahaha :D
ini gambar yang saya kurang bersemangat yang ini saya semangat sudah . macam orang gila . hahaha :D
hahaha , sot sot punya kerja . yang di tengah tengah tuh for my enemy , yang berabis mau cakap cakap saya yang berabis kasih malu saya , yang berabis mau tau hal saya , yang paling laa tidak suka nampak orang bahagia . macam saya mau bakar saja mulut dorang dengan mancis yang saya pingang tuh yang last di ujung ini gmbar . hahahaahaha :D

sudah siap bergambar , trus ampai beg . sedia sedia . cari makanan di dapur . naik atas pg bilik bilik saya di atas jadi saya naik turun naik turun naik baik tangga tuh dekat dengan bilik saya . sudah naik bilik isap sigup dulu . aikkk . macam ada saya bergambar pulaa time tuh . kejapp pg cari bungkar dulu di folder2 :)
hahaha , ada pulaa . semangat jooo . isap sigup punya isap yang di tengah tengah tuh semangat mau bergambar datang sms dari abang rasdi jadi itu laa kejadian itu posing begitu . sudah siap habis merokok saya minum satu gelas air . itu laa tuh yang paling last punya ini gmbar . snap snap snap , hahahaha :D sot !

online facebook , on acc yang kedua notification 2 jaa terus on acc yang pertama pun 47 jaa -_-
terus check check , buat status . terus logout :)

edit gmbar , itu laa tuh gambar gambar yang saya edit yang time saya balik dari sekolah punya gmbar . segalanya saya edit . edit punya edit sudah siap edit . online online online facebook :)
sudah boring dengan facebook . tiba tiba saya nmpk ada orang punya status suruh follow blog dia saya pun follow laa saya kan mau buat new post time malam tapi saya malas takut nda dapat buat tengah malam jadi saya terus buat laa . saya buka blog saya buat new post sampai sekarang laa jam 6.01pm saya saya duduk duduk baring baring sambil menaip di bilik kesayangan ku . hahaha :D sekarang sudah siap saya buat ni post cerita pasal activty and hal hal saya ni hari now saya mau kasih rehat dulu ni jari . hahaha :D pantat saya pun sakit sudah mungkin berjam jam juga saya buat ni post saya taip saja . saya tidak peduli apa apa . panjang kaa ni post mungkin yang tengah membaca ni setia sama saya itu laa baca sampai di sini pasal saya rasa panjang sudah saya taip macam saya tidak mau stop jaa tapi apa boleh buat saya lapar sudah ni . lagi pun selepas ni mau mandi makan and bersiap siap pg terawih :) ok laa . sampai di sini saja laa . penat sudah joo . nanti lain kali lagi saya datang datang sini blog ah . THANK YOU SO MUCH KEPADA PEMBACA SETIAP BLOG SAYA :)

- setiap masa yang saya buat mesti saya rindu sama si KURUS   -

10 hari sudah puasa :)
tarikh yang saya tidak puasa tarikh 
28 / 7 / 2012 ( setengah hari la sangat )
29 / 7 / 2012 ( makan makan makan )
30 / 7 / 2012 ( setengah hari kunun ) ini hari !  



Friday, 20 July 2012

endless story ♥

assalammualaikum dan selamat sejahtera kepada yg sudi membaca post ini :)
now , mau sharing cerita nhe . kalau boring apa boleh buat . baca saja la kan . yang penting ikhlas membaca.
wkwkw , start dari cerita kemarin punya lah pasal banyak memory kemarin yang sy nda boleh lupa :D

kemarin pagi awal betul saya bangun , haha . yang pertama kali saya menjejak kali ke alam sidang pagi (ayat tuh ba canggih oh ) awal betul saya bangun jam 4:30am mama saya kasih bangun sudah , harapkan alarm clock ? sia sia saja kasih on kena off juga tuh kalau dia kasih bangun kacau daun betul . haha . tapi kalau mama yang kasih bangun terus bangun oh pasal kalau tidak bangun kena bising mana tahan awal pagi kena bising tp mama bising untuk kebaikan juga ba kan i love you la mother so muchh  :3
- jam 6am saya bangun kemarin punya main awal , haha . nasib baik itu uncle van ada kesabaran menunggu saya untuk bersiap . macam boss saja mau kena tunggu bah kan . wkwkwwk . bukan selalu tapi EVERYDAY sudah semenjak kebelakangan ini laa ;D
kalau saya bangun jam 6am nda saya tidur dalam van dulu saya bangun jam 4.30am jam 5am begitu sampai ja dalam van terus tidur mau sampai sekolah baru bangun dengan muka yang cute berabis (perasan) masuk sekolah o.O bherrrr ~
- sudah sampai sekolah kemarin stay di surau smk badin di sana lah tempat saya stay awal pagi kalau sampai ja di sekolah . terus perimpunan . hari jumaat kan jadi ada lah baca ayat ayat suci time di medan perimpunan itu ada lagi kena bagi taklimat sikit pasal PUASA :)
sudah tuh masuk kelas : belajar ~
masuk lah cikgu bm kami pg kelas ni , masuk saja dia pg kelas kami terus dia manas manas o.O
1st dia sound saya , pasal time tuh lambat dia masuk jadi saya pun cerita lah sama kawan saya , saya pun buat macam tidak tau saja . tiba tiba dia marah kami satu kelas . jujur ! memang saya nda suka sama itu cikgu asalkan dia masuk kelas kami mesti dia buat muka masam , dia nda duduk di meja guru berdepan dengan kami dia sanggup lagi bershare meja sama pelajar pendidikan khas di kelas kami di hujung hujung :(
macam dia nda mau tengok muka di barisan kami ja , sokai laa . dia marah kami ni satu kelas . dia suruh buat satu surat untuk pengetua supaya ganti cikgu bm kami , ada kah lagi dia sumpah kami GAGAL SPM . sandi ni sampai begitu bah . sudah tuh time rehat hampir satu kelas pelajar di kelas kami pg bilik guru jumpa sama dia untuk ' minta maaf ' tapi dia tidak kasih maaf :(
terus saya dengar cerita kawan di kelas cakap yang asalkan cikgu masuk kelas kami mesti tidak suka sama kami bukan semua cikgu la . dorang cakap salah saya kunun pasal cikgu begitu . saya punya suara terlampau kuat and kuat lawan cikgu punya cakap :'( sedih jo , nda apa lah . saya pun rasa saya buat macam begitu juga sama cikgu . sampai menangis nangis bah kawan kawan pg bilik guru minta maaf sama cikgu bm kami tuh :'(
sedih sedih sedih ~
- balik dari sekolah , pg tuaran kejap si bestfriend mau beli rokok . naik motor round tuaran kejap terus pg sembayang jumaat . oh noo ! cair hati saya oh , lama sudah saya tidak sembayang ni -_- lebih kurang mau berbulan bulan sudah tidak sembayang , haha . sot betul saya oh kan . sudah habis sembayang jumaat terus si bestfriend hantar saya balik rumah dengan menaiki motor dia , sampai ja rumah suruh bestfriend tunggu kejap di luar rumah . mandi kerbau kejap . terus jalan pg rumah si bestfriend :)
sudah sampai di rumah si bestfriend saya lagi tunggu dia bersiap . dia bersiap punya main lama sempat lagi saya tidur kejap di bawah kulung rumah dia :D
sudah begitu jalan menaiki motor pg ' berungis cafe '
order minum yang rm2 sama bestfriend online ber jam jam , hahaha :D
selalunya pulang saja dari sekolah balik rumah terus pg sana , boring sudah kali tuh pekerja di sana balik balik nampak muka kami saja di sana online :3
dari jam lebih kurang 2.30pm stay di sana sampai lebih kurang jam 5pm .
hahaha , sudah boring stay di sana bawah si bestfriend balik rumah , sampai ja di rumah terus tengok tv . tengok pasal yang puasa punya . sudah tengok tv lebih kurang jam 6.30pm pg mandi , makan . jam 7 tunggu sudah di luar rumah tapi boring kan jadi jalan pelan pelan di jalan raya tunggu ABANG ABDUL RASDI ABDULLAH ambil mau pg TERAWIH sama sama :D
singgah pg rumah si bestfriend MOHD SYAFIK PANGANDAI ambil dia di rumah mau terawih sama sama kami di masjid tuaran :)
sejujur jujurnya , saya pernah juga terawih tapi itu lama sudah punya cerita di sini perumahan laya laya tuaran saya terawih sama kawan kawan itu pun bukan serius , gila main saja . mau serius pun nda dapat pasal ramai kawan kan jadi main saja lah . tapi 1st terawih ini tahun betul betul saya serius saya mau menangis betul saya ingat dosa dosa saya yang saya buat selama ni , yang saya minum arak segalanya . saya bertaubat sudah ni . saya tidak mau minum arak sudah :)
sudah siap terawih , singgah di rumah si bestfriend pg gunting rambut si abang angkat yang tersayang di sana . haha :D
hancur bah saya sama si bestfriend hantam rambut si abang angkat yang tersayang . mohawk joo :O
rindu betul saya time tuh kalau boleh saya mau kasih berhenti itu masa kasih stay saja di situ saya betul betul gembira ohh . GEMBIRA SANGAT SANGAT ! tp mula sudah saya sedih time otw balik rumah si abang angkat hantar balik . dengar lagi lagu di era fm ' milik siapakah gadis ini - jinbara feat fiq ' sedih betul saya . saya berfikir kalau saya meninggalkan dunia ini lebih awal apa lah yang terjadi sama abang angkat saya sama si bestfriend saya ni . pasal sekarang dalam hidup saya cuma ada 4 yang paling penting dan selalu buat saya gembira .
1 . tuhan ( ALLAH SWT )
2 . KELUARGA
3 . kawan kawan dan yang paling penting si bestfriend ( SYAFIK PANGANDAI )
4 . abang angkat saya ( ABDUL RASDI ABDULLAH )
saya betul betul nda mau keluarga , kawan kawan , and abang saya menangis kalau saya meninggal awal di dunia ini pasal saya tidak tau kenapa saya ketagih isap rokok sudah kebelakangan ini satu kotak rokok 2 hari saja . tp sekarang bulan puasa saya harap tidak lah saya merokok .
- kembali ke cerita , sudah sampai rumah . terus cari makanan . lapar betul saya time tuh . saya nampak burger di meja . oh noo ! burger siapa ni ? tanya adik . burger kau tuh si kakak bawah tadi dari JC CAFE ! jawab adik . hahaha . saya pun makan dengan mati senang . sudah makan sambil tengok tv saya mandi terus tidurrr -.- zzzzzzzzzzzzzzzzzzz ~ ( on alarm clock )

ring ring ring ring ring ring ~
bunyi alarm clock jam 4.30am , saya bangun terus cari laptop online . hahaha :D
nda ingat apa apa lagi ni , bangun terus online :)
terus sahur , sudah siap sahur . online balik sambil isap rokok .
azan subuh ~
oh noo ! puasa sudah :D
online terus ~
sekarang jam 6.30am :)
malas saya tidur ni , td mengantuk tapi kejap saja . update blogg saja laa .

- itu saja la TAMAT byee byee -

THANK YOU KERANA MEMBACA , assalammualaikum dan good bye kamu :)

Wednesday, 18 July 2012

tuhan tolong jagakan dia ♥

hye pembaca :)
lama sudah saya nda kunjungi laman blog saya ini -ayat skema betul pula-
jadi sekarang boring saya ni nda dapat tdur trus terbuka lah hati saya and gatal tangan mau menaip .
di sini saya ingin mengumumkan bahawa saya telah meninggalkan seorang gadis yang betul betul sayang :'(
what the fucking shit bad feeling . oh my stupid english broken </3

saya tidak sangka yang saya boleh lepaskan dia dengan senangnya kerana saya terlalu mencintai dia :'(
saya masih ingat lagi yang 1st time saya nmpk kau di facebook , kau add saya kan trus saya pun confirm . banyak betul orang add saya time tuh beratus juga laa tapi yang bebeh saja saya kasih confirm , jujur baa o.O
trus sy nmpk ada satu bebeh ni add saya saya pun confirm laa trus , banyak orang add saya time tuh banyak betul beratus juga pasal saya kasih berkarat saya nda kacau tuh and nda peduli orang add saya . masa itu juga laa saya kc confirm kebanyakan bebeh bebeh yang saya confirm . ada laa satu bebeh ni pg add saya saya confirm laa trus saya p profile dia . saya ckp ucapkan terima kasih pasal add saya . kejapp saya cari dulu tuh post di fb dia :') aloooo , tiada sudah tuh post :'( nda apa laa . sambung cerita . trus kami pun bercomment comment , saya suruh dia jangan sombong jadi dia pun macam nda berapa sombong juga melayan juga dia sama saya pasal selalu nya orang facebook ni sudah add orang and kena confirm trus kena biar sudah kita ni , mcm dorang mau full ja friendlist dorang . haha . bukan semua laa :)

kami pun dari situ bercomment comment , trus kami berchat chat chat chat . ada satu hari ni saya single baa jadi ngam ngam saya tengah mencari gf kunun . tba tba dia chat sama saya . oh my good ! saya pun poke dia laa dari situ . saya poke punya poke . 1st kami buat relationship di facebook fake saja tapi saya mau btul kasih jadi real itu relationship pasal saya jatuh cinta sudah sama dia . trus saya bawah dia couple tapi mcam dia nda mau mau ni , pelik juga . nda tau macam mana kami boleh couple . time kami couple tuh kan macam saya rasa setiap hari kami bergaduh dia facebook , hal kecil boleh jadi besar . saya tidak menggalah dia pun nda mau menggalah jd dua dua karass laa . akhirnya dia yang bawah break pasal kami gaduh besar besar :'(
saya masih ingat lagi time kami masih kawan biasa , saya suruh dia buat fansign untuk saya , dia pun buat laa . dia lagi minta saya saya pun buat laa , 1st time saya buat itu fansign :D
ini laa fansign dia buat kasih saya :'(
ini fansign yg saya buat untuk dia :'(

time ini kami kawan lagi , rinduuuu betul mau berchat chat sama dia time kami kwan kawan tuh :')

sudah kami break pasal bergaduh saya pun lupakan dia , trus tba tba mcm dia layan saya . saya pun layan dia rupa rupa nya dia mau balik sma saya , saya nda tau time tuh :/

saya pun buka twitter dia , yg background twitter dia gambar saya , jd dari situ saya tau sudah yg dia masih berharap sama saya , saya pun diam diam :)

trus time saya single sudah , ksian saya nmpk dia pasal dia buat status macam mau kasih perasan saya sajaa .,diam diam laaaaa time tuh . trus dia bilang ineedyou . saya pun balas ineedyou di chat . kedua kali sudah couple sama si pyka  :')

dari situ saya nmpk dia berubah sudah nda sudah dia kuat marah tapi mcm dulu sikit skit marah -_-
dia berabis layan saya tapi saya tiada masa baa mau layan dia saya busy betul sudah laa dari sekokag trus hari sabtu sama ahad saya di tuaran :')

ksian juga dia . tapi baru sajaa td saya lepaskan dia :'(
SAYA SANGGUP BUAT APA SAJA UNTUK MELIHAT DIA BAHAGUIA :(

mau jam 12 sudah ni , mengantuk sudah saya :'(
baa k laa , nnt mau p schl lagi awal betul mau bangun ,
nnt mau dekat dekat puasa saya akan menaip juga di sini terima kasih kerana membaca blog saya :)

k laa , btw . saya sayang kau so muchh DEANA . biar pun saya nda bersama kau tapi kalau ada jodoh kita kembali bersama juga tuh . byeeeee gigiel . loveyouuuu so mcuhhhhhhhhhhh :'(

Tuesday, 12 June 2012

Bad Luck (⋋▂⋌)҂

HYE  reader :) 
banyak yang mao kena share sama kamu nhe :'(
time yang campiing tuh kan , saya pasang alarm clock ba tuh , pasal mao bangun awal saya kasih jam 4:30am mao bangun kunun :')
trus saya simpan lah tuh hp saya di tepi saya , kami tdur di SK BAHANG kan sama kawan kawan yang dari tuaran tidur satu bilik , trus saya nmpk kawan saya ambil hp saya dengar lagu , saya apa boleh buat kalao saya sound susah juga , saya kasih dia dengar laa . trus awal pagi saya tidak dapat bangun awal nasib ada kawan yang kasih bangun , hp saya nda dapat dengar alarm dea pasal kawan saya dengar lagu kan , kawan saya simpan hp saya di tilam tuh juga kunun . trus sy jalan la p stadium penampang jalan kaki kami semua kontigen dari seluruh daerah , kelang kabut sampai tidak ingat mao ambil hp , trus saya balik SK BAHANG tolong masak
untuk makan kami d SK BAHANG , saya cari hp saya laa . berabis saya bungkar sini sana , di situ laa saya betul betul mao jd gila
saya harap ada tersisip mana mana tempat , saya tanya kawan saya
dea cakap dea simpan d kantil saya cari , tiada :'((((((
sial fuck ! kena CURI orang , betul betul sekejap seja kasih tinggal tuh tempat trus hilang barang hp di sana :'(
CIBAI laa orang yang curi tuh HP , macam kampungan smpai HP
saya mao kena curi , sedih betul saya tuh hari saya tidak dapat
focus apa apa kerja yang kena bagi sampai yang raptai kawad d stadium teruk betul kami punya kawad :'(
betul betul laa , banyak barang barang yang ada di HP saya tuh </3
ini last sudah saya cakap pasal ne HP di blog saya tdk mao ulang lagi cerita nhe pasal saya sedih betul HP saya kena curi orang :'(
ini laa rupa HP saya yang mula mula saya jaga dia dari 2010 kakak saya beli dari singapore :'(  , di tengah saya SEDIH :'( GEMBIRA :D dia tetap ada di sisi saya , terutama kalau saya SEDIH mesti saya cari nhe HP tapi sekarang :"( dia telah meninggalkan saya pada tarikh 8/6/2012 , mesti banyak orang yang tengah pikir yang saya setakat HP hilang pun mao sedih macam nhe kaa ? mesti laa , bendaa yg paling saya sayang hilang macam GF saya nhe dea , betul sial baa tuh orang yang mencuri :"( harap tuh HP saya selamat laa .
nnt kalau saya ada duit saya buat number saya balik sama beli HP yang murah murah :'(
FUCK ! betul betul sedihhh kick ~
saya try kasih lupa kenangan buruk nhe laa , harap harap dapat :'(
ok laa , cukup laa saya luahkan perasaan saya pasal HP saya yang kena curi orang nhe :'( mesti yang sedang membaca nhe rasa pelik :'( tapi betul saya sedih berabis pasal HP saya nhe hilang :'( FUCK !
I GONNA MISS MY HANDPHONE :'(


 NOKIA EXPRESS MUSIC 5130 



Tuesday, 5 June 2012

5 - 6 - 2012

hyeee pembaca post ini :)
dua hari sudah saya tiada di rumah , haha . saya sini di bangunan cabang bsmm tuaran . banyak orang bilang saya lari dari rumah kunun kerana status FB saya yang saya mengucapkan selamat tinggal sama facebooker mungkin terlampau ayat saya canggih sampai ada orang call sms saya suruh saya balik rumah -,-
saya tidur di sini kerana , saya ikut itu yang ada hari palang merah di penampang bsuk 6-6-2012 , jadi kami
yang dari smk badin sama smk tamparuli gabung bersatu untuk sertai aktiviti itu .
kami di sana dari 6 , 7 , 8 dan 9 / 06 / 2012 . 4 hari kami camping di penampang .
kalau saya tidak silap , yang dari tuaran kamu tidur si SK KIBABAIG yang di penampang :)
ini pertama kali saya ikut macam ini , saya betul bersyukur saya ikut ini aktiviti pasal saya rasa jauh beza dengan kehidupan saya yang biasa , pasal saya tidur dengan kawan kawan , makan sama kawan kawan . tapi kawan kawan itu macam bukan kawan saya anggap kami macam adik beradik semua . semua sporting2 :D
seok jugaa ikut macam nhe , kalao lain kali ada macam begini next year yang BULAN SABIT MERAH MALAYSIA punya aktivivti mesti saya mau ikut . hidup berdikari johhhh .
1st saya di cabang tuaran nhe yang mau tidur sini , saya rasa jauh beza sama dorang . lagi pun saya rasa macam kebanyakan dari dorang sini tidak berapa suka sama saya , tidak tau laa dari segi apa dorang tidaunk suka saya mungkin dari segi pertuturan saya , cara saya atau apa apa laa . TAPI , saya silap rupa rupa nya dorang belum biasa sama saya itu la dorang tidak berapa layan or tengok saya . baru saya tau ni hari yang saya silap berpikiran sama dorang macam itu :)
setiap detik masa , ada kenangan yang sangat sangat indah sama dorang , yang sekarang saya kenal dari sini ialah sii ALBERT , ALLEN , WENDY , AKIRUL , AHYAU , GWEN , ESTHER , FIZI , ZURAI , LD , JACK , and banyak laa dorang dari TAMPARULI ada yang sudah kerja . seokk laa di sini macam rumah saya saya anggap ni tempat macam kalau boleh saya tidak mau balik rumah saja . tapi saya rindu juga keadaan rumah saya , time jamur kain trus saya teringat mama saya yang dirumah pasal selalunya bukan saya yang jamur kain saya mama saya yang jamur kain saya . saya rindu bilik saya , saya rindu FAMILY saya . semua la saya rindu tempat tinggal saya . auchhh :D besa la baa , orang pertama kali macam begini mesti ada timbul rasa rindu akan keluarga sama rumah :'(

memang seronok gila habis la di sini , biar pun tiada makan yang penting enjoyy di sini :)
kadang2 kami share cerita sama sama , kumpul satu kali di bilik kan time mau tidur trus kami story2 laa . ada SEDIH sampai menangis johh cerita hal hal dorang ada yang GEMBIRA sampai mau tercabut gigi ketawa :'D memang kenangan laa semua nhe , tiada gmbar dia baa saya ambil :)

sekarang saya sini satu orang di bilik pinjam laptop sii WENDY mau online kunun , pasal habis juga kawad tiada buat apa apa :) jadi online laa . tapi mcm malas saya online kalau saya di sini saya ingat macam mau sama dorang sejaa selalu . kami kan SATU HATI aisehhh kunun laa :D

bsuk adalah hari terakhir saya di sini , kami mau jalan sudah pg penampang sudah bsuk :)

SERONOK GILA HABIS :D

kalau ada saya balik dari ni camping saya berusaha akan tulis lagi ni blog saya , ok :D
saya gmbar gmbar and bla bla bla laa .
ok laa , lapar saya ni mau makan di bawah sama dorang .


BYE YANG MEMBACA SEKARANG NHE :)