lagu yang disampaikan :)

Followers

Monday, 30 July 2012

tomorrow is tuesday ♥

hello hello pembaca blog yang berjaya , haha . berjaya laa sangat ah . gatal tangan mau menaip time petang petang begini -4:32pm- sebenarnya saya mau menaip berabis nnt malam mau cerita pasal ini hari kunun activity apa yang saya buat tapi takut terlampau penat jadi saya taip la dengan penuh semangat sekarang
lagi pun bukan ada buat apa apa juga , sunyi saja di tempat kami kalau masa macam begini semua tidur kali
ok , ini kali saya mau buat satu peraturan kunun , peraturan la sangat -_- 
* kalau sudah baca ini post tolong jangan cakap balik and buat macam tidak tau saja kalau jumpa saya pun diam diam saja , buat macam kamu tiada pernah baca kunun , ok ? *
malas bah saya , sudah saya share cerita saya di sini terus tiba tiba ada orang cakap cakap , biar lah hal saya bah . saya cuma share cerita saya and kamu baca saja . jangan mau BIBIRAN's a.k.a CELUPAR's tuh mulut cakap cakap sama orang and pasal post post saya kamu tau keburukan saya jadi kamu anggap saya terlebih jahat .

mula ~

semalam awal betul saya tidur mungkin jam 9++pm laa begitu saya tidur awal pasal saya sedih betul banyak betul saya fikir semalam pasal keluarga pasal kawan pasal dia pasal itu ini >_< arrghhh bingung habis laa .
tapi saya sudah buang semua perasaan sedih tuh , saya lalu biar laa berlalu saya tidak mau ingat balik lagi kalau ingat balik bikin sakit hati joo kan :)
terus tidur awal mau bangun awal kunun , tapi alarm clock lupa on . hp pun ada sot sot alarm clock dia sudah kena kasih on tapi sampai bisuk bisuk tidak pandai berbunyi . sudah saya tidur kunun trus saya tidak bangun pasal tiada alarm clock kan , kalau ada alarm clock mungkin boleh lagi saya bangun awal jam 4 begitu selepas abang angkat saya call suruh bangun . tapi tadi pagi nasib baik itu lah ABANG RASDI penyelamat dunia call saya suruh bangun pg mandi kunun padahal belum lagi orang sahur -_- HAHA ! jam 4.20am kalau nda silap dia call saya tuh , saya bangun jaa terus pg dapur , kelang kabut sudah kan apa apa pun saya tidak peduli takut betul azan subuh , terus masak maggi makan maggi jaa time sahur saya tidak ingat sudah mau makan nasi kaa makan apa ka saya cuma ingat makan maggi jadi saya pun makan maggi laa . semangat ohh . MEE SEDAP :D HAHA ! makan pun berapa minit jaa , sekejap saja saya makan . sudah makan . saya naik atas bilik saya on laptop sambil cepat cepat mau isap rokok , mencari lagi mancis . mancis pun hilang . aiyaaaa . betul2 awal pagi banyak masalah berlaku . wkwkwkw . sudah itu saya cepat cepat laa isap sigup sambil online kunun . haha ! azan berbunyii . terus saya cepat cepat pg mandi nda tau kenapa tba tba pergerakan saya time tuh laju betul macam dia tidak mau stop saja apa tidak bangun jaa dari tdur terus semangat . hahaha . sudah siap mandi . online balik . online punya online . saya tertidur . nda tau jam berapa sudah tuh . saya bangun jaa jam 5.57am sudah . OMG ! kelang kabut lagi saya pasal van yang saya ikut tuh jam 6am dia jalan sudah . saya cepat2 pakai baju sekolah trus saya berabis jalan kaki pg tengok ada ka tuh van menunggu -_- damn ! tiada sudah tuh van saya tengok jam 6.05am . saya berfikir cuba saya testing jalan itu jalan rahsia kunun tebus pg perumahan baru pasal ada budak yang ikut tuh van juga tinggal saya saya pun berabis again , lari lari :O ngam ngam saya sampai dia baru mau ambil tuh budak . haaaaaaaaaaa ! legaa hati saya , yang bikin panas lagi ni sudah saya tunggu di simpang time tuh van mau ambil budak ba tuh . saya berdiri la . jalan jaa tuh van tidak nmpk saya . arghhhhh >.< bongok much . nasib baik terus saya jalan pg tengah jalan raya tuh kalau tidak sia sia saya berlari p sana kalau sama juga tidak kena bawah :D
sandii ohh , memang awal pagi banyak soi sama saya ni . HAHA ! damn much ~
sudah saya naik van tuh , saya nmpk barang budak yang non-muslim tu kasih keluar barang makanan barang minuman sharing sharing kunun dorang , saya duduk paling belakang kan macam VIP di belakang kerusi van tuh tiada orang yang duduk saya jaa satu orang di paling belakang punya kerusi sanggup dorang bersempit sempit di depan dorang tidak mau duduk di belakang jadi saya ja satu orang di belakang kadang kadang saya tidur di van tuh luas kan saya ja satu orang VIP saya simpan barang buku buku saya di sebelah sini sana . HAHA ! tembirang much oh ~

sampai sekolah !
time masuk pg pagar sekolah tuh pun sudah kena sound oleh cikgu disiplin pasal saya tiada pakai tali leher , haha . sudah begitu sambil jalan sambil pakai tali leher terus stay di surau tunggu perimpunan . di situ laa setiap awal pagi saya pg sekolah mesti saya pg surau dulu baru pg perimpunan .
perimpunan ~

masuk kelas , omg ! nilam masa pertama , cikgu yang saya tidak berapa suka masuk kelas pasal apa saya tidak suka pasal dia juga , tuh hari dia bagi file untuk simpan barang kertaskertas latihan yg dia bagi terus file yang kena bagi sama saya hilang jadi saya pun cakap ' saya lupa bawa ' tuh cikgu cakap ' suruh mama kau semak tuh kertas di rumah ' saya pun jawab laa ' baa ok baa ! ' punya main sakit hati saya dia bawah mama mama -_- kalau marah pun jangan bawah mama baa , macam laa dia cikgu dia boleh buat apa saja dia suka baa . terus ada lagi satu hari ni dia kasih balik semua file file tuh , dia periksa kunun semua nasib baik saya ada beli baru , terus semua orang di kelas dia rotan pasal latihan tidak siap la apa la tapi memang semua la kena rotan terus nama saya kena panggil ' CHIN ' saya pun semangat sudah ni mau kena rotan dia manas manas kan takkan kita pun mau manas biar laa dia sana . terus dia cakap ' ini lagi satu bikin sakit hati cikgu saja lukis sini sana ' saya pun dia saja , dia macam suruh saya duduk ' jadi saya balik la tempat saya tanpa kena rotan . dia pun cakap kuat kuat kasih satu kelas dengar ' yang cikgu rotan tuh kamu ok laa pasal masih lagi cikgu mau mengajar kamu tapi yang cikgu tiada rotan tuh cikgu tidak mau didik lagi tuh orang betulbetul cikgu sakit hati ' waaaaaaaaa ! terus saya terasa pasal saya ja satu orang tiada kena pukul ;'( dari situ laa saya betulbetul benci sama tuh cikgu , pasal dia cakap dia tidak mau didik saya sudah . dari hari tuh la saya langsung tdk tengok muka dia . dia sakit hati saya lagi sakit hati sebab dia cakap begitu :(
arghhhhhh ! >__< ok , cukup la cerita pasal tuh cikgu , sampai hari ini saya tidak tengok muka dia banyak dia cakap itu ini laa yang ada kes yang bermasalah tahun depan bukan kelas dia lagi laa . pasal dia guru kelas kami juga mengajar kami juga tapi dia buat saya begini dia cakap dia tidak mau didik saya ok baa . saya tidak mati kalau tiada cikgu macam dia -_-
----- sambung ----
sudah habis masa nilam , terus cikgu mathematics masuk cikgu talip . sudah habis masa cikgu talip masa sains wtf ! subject yg saya benci cikgu yang baru jaa saya cerita tuh guru kelas tuh ajar sains mula sudah saya jadi pendiam kalau masa dia , saya ikut ja kawan saya saya tidak tengok dia dia pun nda peduli saya . ok baa :')
sudah masa dia habis , masa sastera sudah habis masa sastera . rehat . terus masa BI time bi tiada cikgu jadi ada cikgu ganti tapi suruh kami buat homework kami masing2 tapi saya , buyui sama ikmal cerita berabis si bestfriend itu tidur mati si syafik . tdur betul dia tau . hahaha ! dari masa sastera lagi dia tdur sampai cikgu marah dia tapi dia macam tidak peduli ja tidur juga , saya balik2 kacau dia kalau dia tdur haha . dulu saya kuat tidur dalam kelas tapi kebelakanga  ini saya ada tdur tapi sekejap saja yang awal pagi masa pertama kedua ketiga begitu di situ saya tidur mengantuk kan awal pagi :)
yang time tiada cikgu tuh , kami cerita punya cerita sakit betul perut saya ni macam kena injak injak baa kena picit picit berabis ni . ohh noo ! GASTRIK >.< nda tau kenapa boleh tiba tiba gastrik . sabar jaa . saya tidak tahan saya tanya kawan saya di mana ada jual makanan atau minuman kaa ? saya puasa setengah hari saja ni hari kunun pasal sakit kunun perut saya ni -_- kawan saya bilang di tandas lelaki ada tuh aunty jual barang makanan ringan di luar tandas tuh , saya sama kawan saya pun keluar dari kelas pg tandas . saya belik satu APOLLO sama KACANG . sandiii ohh . kawan saya berabis menyanyi ' london chocoroll ' pasal tuh apollo kan . hahaha . kick . sudah begitu dorang kawan bilang tunggu azan zohor la baru saya buka puasa pasal setengah hari kan . tngu punya tungu sempat lagi saya pg koperasi beli air . cikgu di koperasi pun nasib baik ok apa tidak nama saya ' CHIN ' hahaha . tuh cikgu yang menjaga di koperasi bilang ' pastikan ini untuk kau ah chin bukan untuk kawan kau ' haha . saya pun cakap ok :)
masuk kelas , tunguu azan zohor . sudah azan zohor saya pun makan and minum air kawan kawan di kelas pun tengok jaa . haahahaha . SORRY MUCH KAMUU :D
sudah makan and minum terus pulang sekolah , pulang ja dari sekolah saya jalan kaki pg tuaran selalunya ada si bestfriend bawah motor hantar saya balik rumah tapi motor dia sakit tidak dapat start .
sampai pekan tuaran : p reload si bestfriend dia kirim .
trus naik van balik rumah , dalam perjalanan balik rumah tuh semua yang menambang tuh semua lelaki and semua dari pelajar smk badin tuaran . haha :D kick . kenal kenal juga baa dorang kan terus satu kawan ni tanya mcam mana kau sama si ' deana ' ??? saya pun blur kejapp . saya cakap jaa ' sudah kami break ada sudah bf dia di fb tu , selalu call dia tengah malam saya nmpk status dia ' si kawan pun ' ohh , biar la ba tuh chin , jadi sii kucceng(adhela) ? ' sii ex gf lagi dia sebut ' lama sudah kami break ' hahahaha :D kick !
duduk punya duduk dalam van sampai juga di PERUMAHAN LAYA LAYA TUARAN :)
saya pun suruh turun di kedai saja , malas saya suruh tuh pakcik masuk dalam dalam p rumah saya bagus lagi saya jalan kaki , tapi panas time tuh . saya singgah kedai beli ais cream :D HAHA ! sambil jalan kaki balik rumah sambil makan ais cream , seookkkk niii :D hahaha ~
jalan punya jalan kaki sampai juga di rumah . jam 1.52pm saya sampai rumah saya tengok jam lagi kalau sampai jaa rumah , pasal mau balik balik tengok jam jam yg saya pakai jam yg saya sayang warna putih :)
sampai ja rumah nmpk terbuka sudah pintu rumah sii mummy lupa tutup pintu tertidur si mummy di ruang tamu tuh TV yang tengok si mummy buka si mummy yang tengok TV :)
buka kasut , terus pg dapur minum air kehausan . sudah minum air naik atas pg bilik nmpk adik ampai ampai tidur di kantil saya and laptop ber ' on dengan game game si adik . sabar jaa laa . nmpk ber' on laptop kan jadi saya pun tba tba minta puji bergambar pasal hp punya memory card rosak jadi tidak dapat bergambar di hp di laptop saya laa kunun . hahaha :D
ini muka saya yang minta puji penat penat baru balik dari sekolah pun sempat lagi bergambar . haha :D time ni saya lemah lagi badan saya . bertrip yang time saya semangat yang saya mau bertrip jadi korea kunun kasih butang tuh baju sambil habis , waaaa KOREA laa sangat . di situ laa saya semangat . menguluk orang kan di sekolah . ada yang trip korea . hahaha :D
ini gambar yang saya kurang bersemangat yang ini saya semangat sudah . macam orang gila . hahaha :D
hahaha , sot sot punya kerja . yang di tengah tengah tuh for my enemy , yang berabis mau cakap cakap saya yang berabis kasih malu saya , yang berabis mau tau hal saya , yang paling laa tidak suka nampak orang bahagia . macam saya mau bakar saja mulut dorang dengan mancis yang saya pingang tuh yang last di ujung ini gmbar . hahahaahaha :D

sudah siap bergambar , trus ampai beg . sedia sedia . cari makanan di dapur . naik atas pg bilik bilik saya di atas jadi saya naik turun naik turun naik baik tangga tuh dekat dengan bilik saya . sudah naik bilik isap sigup dulu . aikkk . macam ada saya bergambar pulaa time tuh . kejapp pg cari bungkar dulu di folder2 :)
hahaha , ada pulaa . semangat jooo . isap sigup punya isap yang di tengah tengah tuh semangat mau bergambar datang sms dari abang rasdi jadi itu laa kejadian itu posing begitu . sudah siap habis merokok saya minum satu gelas air . itu laa tuh yang paling last punya ini gmbar . snap snap snap , hahahaha :D sot !

online facebook , on acc yang kedua notification 2 jaa terus on acc yang pertama pun 47 jaa -_-
terus check check , buat status . terus logout :)

edit gmbar , itu laa tuh gambar gambar yang saya edit yang time saya balik dari sekolah punya gmbar . segalanya saya edit . edit punya edit sudah siap edit . online online online facebook :)
sudah boring dengan facebook . tiba tiba saya nmpk ada orang punya status suruh follow blog dia saya pun follow laa saya kan mau buat new post time malam tapi saya malas takut nda dapat buat tengah malam jadi saya terus buat laa . saya buka blog saya buat new post sampai sekarang laa jam 6.01pm saya saya duduk duduk baring baring sambil menaip di bilik kesayangan ku . hahaha :D sekarang sudah siap saya buat ni post cerita pasal activty and hal hal saya ni hari now saya mau kasih rehat dulu ni jari . hahaha :D pantat saya pun sakit sudah mungkin berjam jam juga saya buat ni post saya taip saja . saya tidak peduli apa apa . panjang kaa ni post mungkin yang tengah membaca ni setia sama saya itu laa baca sampai di sini pasal saya rasa panjang sudah saya taip macam saya tidak mau stop jaa tapi apa boleh buat saya lapar sudah ni . lagi pun selepas ni mau mandi makan and bersiap siap pg terawih :) ok laa . sampai di sini saja laa . penat sudah joo . nanti lain kali lagi saya datang datang sini blog ah . THANK YOU SO MUCH KEPADA PEMBACA SETIAP BLOG SAYA :)

- setiap masa yang saya buat mesti saya rindu sama si KURUS   -

10 hari sudah puasa :)
tarikh yang saya tidak puasa tarikh 
28 / 7 / 2012 ( setengah hari la sangat )
29 / 7 / 2012 ( makan makan makan )
30 / 7 / 2012 ( setengah hari kunun ) ini hari !  



Friday, 20 July 2012

endless story ♥

assalammualaikum dan selamat sejahtera kepada yg sudi membaca post ini :)
now , mau sharing cerita nhe . kalau boring apa boleh buat . baca saja la kan . yang penting ikhlas membaca.
wkwkw , start dari cerita kemarin punya lah pasal banyak memory kemarin yang sy nda boleh lupa :D

kemarin pagi awal betul saya bangun , haha . yang pertama kali saya menjejak kali ke alam sidang pagi (ayat tuh ba canggih oh ) awal betul saya bangun jam 4:30am mama saya kasih bangun sudah , harapkan alarm clock ? sia sia saja kasih on kena off juga tuh kalau dia kasih bangun kacau daun betul . haha . tapi kalau mama yang kasih bangun terus bangun oh pasal kalau tidak bangun kena bising mana tahan awal pagi kena bising tp mama bising untuk kebaikan juga ba kan i love you la mother so muchh  :3
- jam 6am saya bangun kemarin punya main awal , haha . nasib baik itu uncle van ada kesabaran menunggu saya untuk bersiap . macam boss saja mau kena tunggu bah kan . wkwkwwk . bukan selalu tapi EVERYDAY sudah semenjak kebelakangan ini laa ;D
kalau saya bangun jam 6am nda saya tidur dalam van dulu saya bangun jam 4.30am jam 5am begitu sampai ja dalam van terus tidur mau sampai sekolah baru bangun dengan muka yang cute berabis (perasan) masuk sekolah o.O bherrrr ~
- sudah sampai sekolah kemarin stay di surau smk badin di sana lah tempat saya stay awal pagi kalau sampai ja di sekolah . terus perimpunan . hari jumaat kan jadi ada lah baca ayat ayat suci time di medan perimpunan itu ada lagi kena bagi taklimat sikit pasal PUASA :)
sudah tuh masuk kelas : belajar ~
masuk lah cikgu bm kami pg kelas ni , masuk saja dia pg kelas kami terus dia manas manas o.O
1st dia sound saya , pasal time tuh lambat dia masuk jadi saya pun cerita lah sama kawan saya , saya pun buat macam tidak tau saja . tiba tiba dia marah kami satu kelas . jujur ! memang saya nda suka sama itu cikgu asalkan dia masuk kelas kami mesti dia buat muka masam , dia nda duduk di meja guru berdepan dengan kami dia sanggup lagi bershare meja sama pelajar pendidikan khas di kelas kami di hujung hujung :(
macam dia nda mau tengok muka di barisan kami ja , sokai laa . dia marah kami ni satu kelas . dia suruh buat satu surat untuk pengetua supaya ganti cikgu bm kami , ada kah lagi dia sumpah kami GAGAL SPM . sandi ni sampai begitu bah . sudah tuh time rehat hampir satu kelas pelajar di kelas kami pg bilik guru jumpa sama dia untuk ' minta maaf ' tapi dia tidak kasih maaf :(
terus saya dengar cerita kawan di kelas cakap yang asalkan cikgu masuk kelas kami mesti tidak suka sama kami bukan semua cikgu la . dorang cakap salah saya kunun pasal cikgu begitu . saya punya suara terlampau kuat and kuat lawan cikgu punya cakap :'( sedih jo , nda apa lah . saya pun rasa saya buat macam begitu juga sama cikgu . sampai menangis nangis bah kawan kawan pg bilik guru minta maaf sama cikgu bm kami tuh :'(
sedih sedih sedih ~
- balik dari sekolah , pg tuaran kejap si bestfriend mau beli rokok . naik motor round tuaran kejap terus pg sembayang jumaat . oh noo ! cair hati saya oh , lama sudah saya tidak sembayang ni -_- lebih kurang mau berbulan bulan sudah tidak sembayang , haha . sot betul saya oh kan . sudah habis sembayang jumaat terus si bestfriend hantar saya balik rumah dengan menaiki motor dia , sampai ja rumah suruh bestfriend tunggu kejap di luar rumah . mandi kerbau kejap . terus jalan pg rumah si bestfriend :)
sudah sampai di rumah si bestfriend saya lagi tunggu dia bersiap . dia bersiap punya main lama sempat lagi saya tidur kejap di bawah kulung rumah dia :D
sudah begitu jalan menaiki motor pg ' berungis cafe '
order minum yang rm2 sama bestfriend online ber jam jam , hahaha :D
selalunya pulang saja dari sekolah balik rumah terus pg sana , boring sudah kali tuh pekerja di sana balik balik nampak muka kami saja di sana online :3
dari jam lebih kurang 2.30pm stay di sana sampai lebih kurang jam 5pm .
hahaha , sudah boring stay di sana bawah si bestfriend balik rumah , sampai ja di rumah terus tengok tv . tengok pasal yang puasa punya . sudah tengok tv lebih kurang jam 6.30pm pg mandi , makan . jam 7 tunggu sudah di luar rumah tapi boring kan jadi jalan pelan pelan di jalan raya tunggu ABANG ABDUL RASDI ABDULLAH ambil mau pg TERAWIH sama sama :D
singgah pg rumah si bestfriend MOHD SYAFIK PANGANDAI ambil dia di rumah mau terawih sama sama kami di masjid tuaran :)
sejujur jujurnya , saya pernah juga terawih tapi itu lama sudah punya cerita di sini perumahan laya laya tuaran saya terawih sama kawan kawan itu pun bukan serius , gila main saja . mau serius pun nda dapat pasal ramai kawan kan jadi main saja lah . tapi 1st terawih ini tahun betul betul saya serius saya mau menangis betul saya ingat dosa dosa saya yang saya buat selama ni , yang saya minum arak segalanya . saya bertaubat sudah ni . saya tidak mau minum arak sudah :)
sudah siap terawih , singgah di rumah si bestfriend pg gunting rambut si abang angkat yang tersayang di sana . haha :D
hancur bah saya sama si bestfriend hantam rambut si abang angkat yang tersayang . mohawk joo :O
rindu betul saya time tuh kalau boleh saya mau kasih berhenti itu masa kasih stay saja di situ saya betul betul gembira ohh . GEMBIRA SANGAT SANGAT ! tp mula sudah saya sedih time otw balik rumah si abang angkat hantar balik . dengar lagi lagu di era fm ' milik siapakah gadis ini - jinbara feat fiq ' sedih betul saya . saya berfikir kalau saya meninggalkan dunia ini lebih awal apa lah yang terjadi sama abang angkat saya sama si bestfriend saya ni . pasal sekarang dalam hidup saya cuma ada 4 yang paling penting dan selalu buat saya gembira .
1 . tuhan ( ALLAH SWT )
2 . KELUARGA
3 . kawan kawan dan yang paling penting si bestfriend ( SYAFIK PANGANDAI )
4 . abang angkat saya ( ABDUL RASDI ABDULLAH )
saya betul betul nda mau keluarga , kawan kawan , and abang saya menangis kalau saya meninggal awal di dunia ini pasal saya tidak tau kenapa saya ketagih isap rokok sudah kebelakangan ini satu kotak rokok 2 hari saja . tp sekarang bulan puasa saya harap tidak lah saya merokok .
- kembali ke cerita , sudah sampai rumah . terus cari makanan . lapar betul saya time tuh . saya nampak burger di meja . oh noo ! burger siapa ni ? tanya adik . burger kau tuh si kakak bawah tadi dari JC CAFE ! jawab adik . hahaha . saya pun makan dengan mati senang . sudah makan sambil tengok tv saya mandi terus tidurrr -.- zzzzzzzzzzzzzzzzzzz ~ ( on alarm clock )

ring ring ring ring ring ring ~
bunyi alarm clock jam 4.30am , saya bangun terus cari laptop online . hahaha :D
nda ingat apa apa lagi ni , bangun terus online :)
terus sahur , sudah siap sahur . online balik sambil isap rokok .
azan subuh ~
oh noo ! puasa sudah :D
online terus ~
sekarang jam 6.30am :)
malas saya tidur ni , td mengantuk tapi kejap saja . update blogg saja laa .

- itu saja la TAMAT byee byee -

THANK YOU KERANA MEMBACA , assalammualaikum dan good bye kamu :)

Wednesday, 18 July 2012

tuhan tolong jagakan dia ♥

hye pembaca :)
lama sudah saya nda kunjungi laman blog saya ini -ayat skema betul pula-
jadi sekarang boring saya ni nda dapat tdur trus terbuka lah hati saya and gatal tangan mau menaip .
di sini saya ingin mengumumkan bahawa saya telah meninggalkan seorang gadis yang betul betul sayang :'(
what the fucking shit bad feeling . oh my stupid english broken </3

saya tidak sangka yang saya boleh lepaskan dia dengan senangnya kerana saya terlalu mencintai dia :'(
saya masih ingat lagi yang 1st time saya nmpk kau di facebook , kau add saya kan trus saya pun confirm . banyak betul orang add saya time tuh beratus juga laa tapi yang bebeh saja saya kasih confirm , jujur baa o.O
trus sy nmpk ada satu bebeh ni add saya saya pun confirm laa trus , banyak orang add saya time tuh banyak betul beratus juga pasal saya kasih berkarat saya nda kacau tuh and nda peduli orang add saya . masa itu juga laa saya kc confirm kebanyakan bebeh bebeh yang saya confirm . ada laa satu bebeh ni pg add saya saya confirm laa trus saya p profile dia . saya ckp ucapkan terima kasih pasal add saya . kejapp saya cari dulu tuh post di fb dia :') aloooo , tiada sudah tuh post :'( nda apa laa . sambung cerita . trus kami pun bercomment comment , saya suruh dia jangan sombong jadi dia pun macam nda berapa sombong juga melayan juga dia sama saya pasal selalu nya orang facebook ni sudah add orang and kena confirm trus kena biar sudah kita ni , mcm dorang mau full ja friendlist dorang . haha . bukan semua laa :)

kami pun dari situ bercomment comment , trus kami berchat chat chat chat . ada satu hari ni saya single baa jadi ngam ngam saya tengah mencari gf kunun . tba tba dia chat sama saya . oh my good ! saya pun poke dia laa dari situ . saya poke punya poke . 1st kami buat relationship di facebook fake saja tapi saya mau btul kasih jadi real itu relationship pasal saya jatuh cinta sudah sama dia . trus saya bawah dia couple tapi mcam dia nda mau mau ni , pelik juga . nda tau macam mana kami boleh couple . time kami couple tuh kan macam saya rasa setiap hari kami bergaduh dia facebook , hal kecil boleh jadi besar . saya tidak menggalah dia pun nda mau menggalah jd dua dua karass laa . akhirnya dia yang bawah break pasal kami gaduh besar besar :'(
saya masih ingat lagi time kami masih kawan biasa , saya suruh dia buat fansign untuk saya , dia pun buat laa . dia lagi minta saya saya pun buat laa , 1st time saya buat itu fansign :D
ini laa fansign dia buat kasih saya :'(
ini fansign yg saya buat untuk dia :'(

time ini kami kawan lagi , rinduuuu betul mau berchat chat sama dia time kami kwan kawan tuh :')

sudah kami break pasal bergaduh saya pun lupakan dia , trus tba tba mcm dia layan saya . saya pun layan dia rupa rupa nya dia mau balik sma saya , saya nda tau time tuh :/

saya pun buka twitter dia , yg background twitter dia gambar saya , jd dari situ saya tau sudah yg dia masih berharap sama saya , saya pun diam diam :)

trus time saya single sudah , ksian saya nmpk dia pasal dia buat status macam mau kasih perasan saya sajaa .,diam diam laaaaa time tuh . trus dia bilang ineedyou . saya pun balas ineedyou di chat . kedua kali sudah couple sama si pyka  :')

dari situ saya nmpk dia berubah sudah nda sudah dia kuat marah tapi mcm dulu sikit skit marah -_-
dia berabis layan saya tapi saya tiada masa baa mau layan dia saya busy betul sudah laa dari sekokag trus hari sabtu sama ahad saya di tuaran :')

ksian juga dia . tapi baru sajaa td saya lepaskan dia :'(
SAYA SANGGUP BUAT APA SAJA UNTUK MELIHAT DIA BAHAGUIA :(

mau jam 12 sudah ni , mengantuk sudah saya :'(
baa k laa , nnt mau p schl lagi awal betul mau bangun ,
nnt mau dekat dekat puasa saya akan menaip juga di sini terima kasih kerana membaca blog saya :)

k laa , btw . saya sayang kau so muchh DEANA . biar pun saya nda bersama kau tapi kalau ada jodoh kita kembali bersama juga tuh . byeeeee gigiel . loveyouuuu so mcuhhhhhhhhhhh :'(