lagu yang disampaikan :)

Followers

Tuesday, 5 June 2012

5 - 6 - 2012

hyeee pembaca post ini :)
dua hari sudah saya tiada di rumah , haha . saya sini di bangunan cabang bsmm tuaran . banyak orang bilang saya lari dari rumah kunun kerana status FB saya yang saya mengucapkan selamat tinggal sama facebooker mungkin terlampau ayat saya canggih sampai ada orang call sms saya suruh saya balik rumah -,-
saya tidur di sini kerana , saya ikut itu yang ada hari palang merah di penampang bsuk 6-6-2012 , jadi kami
yang dari smk badin sama smk tamparuli gabung bersatu untuk sertai aktiviti itu .
kami di sana dari 6 , 7 , 8 dan 9 / 06 / 2012 . 4 hari kami camping di penampang .
kalau saya tidak silap , yang dari tuaran kamu tidur si SK KIBABAIG yang di penampang :)
ini pertama kali saya ikut macam ini , saya betul bersyukur saya ikut ini aktiviti pasal saya rasa jauh beza dengan kehidupan saya yang biasa , pasal saya tidur dengan kawan kawan , makan sama kawan kawan . tapi kawan kawan itu macam bukan kawan saya anggap kami macam adik beradik semua . semua sporting2 :D
seok jugaa ikut macam nhe , kalao lain kali ada macam begini next year yang BULAN SABIT MERAH MALAYSIA punya aktivivti mesti saya mau ikut . hidup berdikari johhhh .
1st saya di cabang tuaran nhe yang mau tidur sini , saya rasa jauh beza sama dorang . lagi pun saya rasa macam kebanyakan dari dorang sini tidak berapa suka sama saya , tidak tau laa dari segi apa dorang tidaunk suka saya mungkin dari segi pertuturan saya , cara saya atau apa apa laa . TAPI , saya silap rupa rupa nya dorang belum biasa sama saya itu la dorang tidak berapa layan or tengok saya . baru saya tau ni hari yang saya silap berpikiran sama dorang macam itu :)
setiap detik masa , ada kenangan yang sangat sangat indah sama dorang , yang sekarang saya kenal dari sini ialah sii ALBERT , ALLEN , WENDY , AKIRUL , AHYAU , GWEN , ESTHER , FIZI , ZURAI , LD , JACK , and banyak laa dorang dari TAMPARULI ada yang sudah kerja . seokk laa di sini macam rumah saya saya anggap ni tempat macam kalau boleh saya tidak mau balik rumah saja . tapi saya rindu juga keadaan rumah saya , time jamur kain trus saya teringat mama saya yang dirumah pasal selalunya bukan saya yang jamur kain saya mama saya yang jamur kain saya . saya rindu bilik saya , saya rindu FAMILY saya . semua la saya rindu tempat tinggal saya . auchhh :D besa la baa , orang pertama kali macam begini mesti ada timbul rasa rindu akan keluarga sama rumah :'(

memang seronok gila habis la di sini , biar pun tiada makan yang penting enjoyy di sini :)
kadang2 kami share cerita sama sama , kumpul satu kali di bilik kan time mau tidur trus kami story2 laa . ada SEDIH sampai menangis johh cerita hal hal dorang ada yang GEMBIRA sampai mau tercabut gigi ketawa :'D memang kenangan laa semua nhe , tiada gmbar dia baa saya ambil :)

sekarang saya sini satu orang di bilik pinjam laptop sii WENDY mau online kunun , pasal habis juga kawad tiada buat apa apa :) jadi online laa . tapi mcm malas saya online kalau saya di sini saya ingat macam mau sama dorang sejaa selalu . kami kan SATU HATI aisehhh kunun laa :D

bsuk adalah hari terakhir saya di sini , kami mau jalan sudah pg penampang sudah bsuk :)

SERONOK GILA HABIS :D

kalau ada saya balik dari ni camping saya berusaha akan tulis lagi ni blog saya , ok :D
saya gmbar gmbar and bla bla bla laa .
ok laa , lapar saya ni mau makan di bawah sama dorang .


BYE YANG MEMBACA SEKARANG NHE :)

1 comment: